İsmi karabuğdayın buğdayla herhangi bir akrabalığı olmadığını ve gluten içermediğini belirtmek önemlidir, bu nedenle gluten hassasiyeti olanlar için ideal bir seçenektir. Karabuğday, ülkemizde de yeni yeni popülerleşen gıdalardan biridir. Daha çok pilavı yapılarak yenmekte veya haşlanarak salatalara ilave edilmektedir.
Karabuğdayı tüketmenin başka bir yolu ise çayının demlenerek içilmesidir.
KARABUĞDAY ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
KRONİK HASTALIKLARI ÖNLER
Karabuğday çayı, diğer güçlü bileşiklerin yanı sıra rutin ve quercetin gibi antioksidanlarla doludur. Bu antioksidanlar vücudunuzdaki zararlı serbest radikallerle savaşarak çalışır. Bunu yaparak kronik hastalıkların olasılığını azaltmaya yardımcı olurlar.
KAN ŞEKERİ YÖNETİMİ
Bazı araştırmalar karabuğdaydaki bileşiklerin kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Bu, karabuğday çayını diyabet hastaları veya genetik olarak gelecekte şeker hastalığına yakalanmaya daha yatkın kişiler için iyi bir seçim haline getirir.
KARABUĞDAY ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Karabuğday çayı yapmak için, kabuğu çıkarılmış taneler ilk olarak kavrulur. Kavurduktan sonra, kabuğu çıkarılmış taneler, hoş kokulu ve toprak tadında bir çay yapmak için sıcak suya batırılabilir. Karabuğday çayı sıcak veya soğuk olarak içilebilir ve Doğu Asya ülkelerinde, özellikle Japonya'da popülerdir, ancak sağlayabileceği çeşitli sağlık yararları nedeniyle dünya çapında hızla popüler hale gelmektedir.