İzmir’de 4 çocuğun ölümü için protesto: "6284'ü uygula!"

İzmir Bornova'da, babaları tarafından öldürülen 4 çocuk için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri eylemde buluştu. Eylemde, 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanması çağrısında bulunuldu. Kadınlar, şiddet ve cinayetlere karşı örgütlü mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İzmir Bornova'da, babaları tarafından öldürülen 4 çocuk için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyeleri eylemde buluştu. Katılımcılar, ellerinde “Kutsal Aileyi Bırak, 6284’ü Uygula” yazılı dövizlerle, çocuk cinayetlerine ve kadınlara yönelik şiddete karşı seslerini yükseltti.

Eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Kadın Meclisi temsilcisi Tülin Osmanoğulları, yaptığı konuşmada, çocukların ölümüne neden olan aile politikalarını eleştirdi. Osmanoğulları, “Bugün öz babaları tarafından öldürülen çocuklar için buradayız. Bu çocuklar neden öldürüldü biliyor musunuz? Yıllardır bu ülkeyi yöneten siyasi iktidarın aile politikaları yüzünden öldürüldü. O kutsal dedikleri ailelerde kadınlara diyorlar ki: ‘Eğer şiddete boyun eğmezsen öldürülürsün, senin öldürülmen de yetmez, çocukların da öldürülür’” dedi. Ayrıca, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmaması nedeniyle kadınların ve çocukların tehlikede olduğunu vurguladı.

Osmanoğulları’nın ardından Genç Feministler Federasyonu adına konuşan İdil Başoğlu, mevcut hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanmamasını eleştirdi. Başoğlu, “Esas seyirci kalan kim? Biz söyleyelim. Kadınlar polis karakoluna gittiği zaman geri gönderildikleri için öldürülürken yasayı uygulamayıp seyirci kalan sizlersiniz. İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çeken, 6284’ü etkin uygulamayan sizlersiniz. Kadınlar, çocuklar, LGBTİQ+’lar her gün şiddete uğrayıp öldürülürken izleyenler sizlersiniz” şeklinde konuştu.

Eylemde, kadınların hak ve özgürlükleri için örgütlü mücadeleye devam edecekleri ve kız çocuklarının geleceğini korumak için mücadele edecekleri vurgulandı. Mahalleli kadınların da katılımıyla gerçekleşen protesto, “Kadınlar Yaşasın, 6284 Uygulansın” sloganları eşliğinde sona erdi. Kadınlar, gelecekte yeniden bir araya gelerek bu tür eylemler yapma kararı aldı.

Yaşam Haberleri