Mikrodalga fırınlar, günümüzde hayat kolaylaştıran teknolojilerin en üstünde yer alıyor.
Yorgun iş günlerinin ardından dakikalar içerisinde yemeği servise hazır sıcaklığa getiren mikrodalga fırınlar, normal fırınlardan oldukça farklı çalışmakta. Yemeği pişirmek için ısıyı değil, elektromanyetik spektrumunları kullanan mikrodalga fırınlar, yiyecekleri yolladıkları dalgalar aracılığıyla ısıtıyor.
MİKRODALGALAR NEDEN TABAĞI ISITMIYOR?
Mikrodalga fırınlar, temel olarak yiyeceği değil, yiyeceğin içindeki suları ısıtmaya yarıyor. Her ne kadar katı görünürse görünsün, tüm gıdaların içerisinde çok fazla miktarda sıvı bulunduğundan, mikrodalga fırınların yolladığı ve tam da 2.4 GigaHertz frekansındaki mikrodalgalar, yemeklerin içerisinde bulunan atomları harekete geçiriyor.
SAĞLIK İÇİN TEHDİT Mİ?
Mikrodalga fırın tarafından yiyeceklere yansıtılan mikrodalgalar, gıdanın içerisindeki su moleküllerine hapsoluyor ve burada ortaya çıkan yoğun enerji, yiyeceğin ısınmasına neden oluyor.
MİKRODALGA FIRINLAR SAĞLIK İÇİN TEHDİT Mİ?
Yiyecekleri ısıtmak için ışın olarak görülen mikrodalgaların kullanılması, birçok kişide 'peki bu yöntem sağlıksız değil mi?" sorusuna neden olmakta. Çalışmalar, mikrodalga fırınların sağlığa olumsuz bir etkisinin olmadığını gösteriyor.
Mikrodalga fırınların çoğunlukla sağlıksız olarak görülmesinin nedeni ise, içerisinde genellikle sağlıksız gıda olarak bilinen fast foodların ısıtılıyor olmasından kaynaklanmakta.