İsrail alarm durumuna geçti! Beyin Yiyen Amip paniği dehşet yaşattı

İsrail'de bir kişi beyin yiyen amipten dolayı yaşamını yitirdi. Şok eden olay sonrası bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasıyla yüzlerce kişi aynı şikayetle hastanelere koştu. İsrail, alarm duruma geçti.

Filistin'de yönelik aylardır soykırım yapan İsrail, tehlikeli bir hastalıktan dolayı adeta alarm durumuna geçti. Ülkede bir kişinin beyin yiyen amipten dolayı yaşamını yitirmesi ve bir çocuğun da benzer şikayetle hastaneye kaldırılmasından sonra yüzlerce kişinin hastanelere koştuğu açıklandı.

İsrail medyasının aktardığına göre, ülkenin kuzeyindeki bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip belirlendiği kaydedildi. Haberde 25 yaşında olduğu açıklanan kişinin öldüğü, durumu ağır olan 10 yaşındaki çocuğun ise hastanedeki tedavisinin devam ettiği belirtildi.

SU PARKININ KAPATILACAK

İsrail Sağlık Bakanlığı, su parkının kapatılması için talimat verirken, son 2 haftada bu parkı ziyaret eden kişilerden ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan kişilerden sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istediği istendi. Bunun üzerine 100'den fazla kişinin hastaneye başvurduğu duyuruldu.

"Naegleria fowleri" adlı amip beyne burundan geçiyor. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

Yaşam Haberleri