Ispanak İle Saç Dökülmelerine Son! Saç Dökülmeleri ve Kellik İle Baş Etmenin Yolları

Saç dökülmesi ve kellik gibi sorunlarla karşı karşıya kalan çoğu kişi bu sorunla nasıl baş edeceğini merak ediyor. Ancak sağlıklı beslenme ile bu sorunları yaşama ihtimalinizi azaltmış olursunuz. İşte ıspanak ile kelliğe son verme işlemlerine dair detaylar:

Saç dökülmesi en sık yaşanan saç sorunlarının başında yer alıyor. Saç dökülmesini tetikleyen birçok etken bulunuyor. Bunlardan bazıları, stres, genetik faktörler, yetersiz beslenme, yanlış bakım uygulamaları ve mevsimsel değişikliklerdir. Saç köklerinin zayıflaması ve güçsüzleşmesiyle birlikte dökülme sorunu da artıyor. Saçların taranmasıyla birlikte saçların dökülmesi normaldir. Ancak saçlarınız normalden fazla dökülüyorsa uzman desteğiyle hemen müdahale dilmesi gerekir.

Güçlü saçlara sahip olmak birçok insanın hayalidir. Sağlıklı saçlar için beslenme doğrudan ilişkidir. Saç dökülmesini durdurmak ve kelliği önlemek için beslenme listenizi gözden geçirmelisiniz. Eğer güçlü saçlara sahip olmak istiyorsanız, vitamin ve mineral kaynağı besinleri düzenli olarak tüketmeniz gerekir. Saç için vitaminler çok çeşitlidir. Bunlardan bazıları A vitamini, D vitamini, B vitamini, E vitamini, çinko ve demirdir. Her bir vitaminin vücutta farklı görev ve işlevleri vardır. İşte, saç dökülmesini önlemek için tüketmeniz gereken besinler;

Ispanak

Demir eksikliği, kandaki oksijen miktarını düşürerek saç köklerindeki hücrelerin yeterince oksijen almasını engeller. Ispanak tüketmek vücuttaki demir eksikliğini gideriyor. Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir. Vitamin deposu olan ıspanak, saç köklerini güçlendirir ve dökülmeleri durdurur.

Protein

Vücudumuzdaki hücrelerin büyük bir bölümü proteinlerden oluşmaktadır. Saç hücrelerimizin büyük çoğunluğu da proteinlerden oluşmaktadır. Eksikliğinde saç dökülmesi ve saçlarda incelme görülebilmektedir. Saçlarınızın dökülmesini engellemek için tüketmeniz gerekn protein kaynaklı besinler şunlardır; et, yumurta, süt ve süt ürünleri, deniz ürünleri, soya, yağlı tohumlar ve tahıllardır.

Ceviz

Ceviz kabuğunda bulunan mineral ve vitaminler, saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ceviz aynı zamanda saçların rengini koruyarak erken beyazlamasını da engeller. Ceviz kabuğu saçları dipten uca kadar besler ve dökülme gibi sorunları da önler. Ceviz içerisinde bol miktarda Omega 6 yağ asitleri, protein, çinko ve demir barındırır. Bu özelliği ile saç köklerini güçlendirir. Saçların güçlü uzamasına destek olur. Her gün 5-6 adet ceviz yiyerek saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler lif kaynağı bakımından çok zengin olduğu için saç dökülmesini durdurur. Yeşil yapraklı sebzeleri düzenli tüketmek kepek oluşumunu da ortadan kaldırır. Bu nedenle haftada 1 ya da 2 kez ıspanak, pazı ve karalahana gibi sebzelerin tüketilmesi önerilmektedir.

Saç dökülmesini önlemek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise badem ve hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza masaj olacaktır. Düzenli olarak uyguladığınızda saç dökülmesini büyük oranda azaltacak ve sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Badem Yağı

Badem yağı saç maskelerinde kullanıldığında, saçınızın kaybettiği gücü yenileyecek ve saçlarınıza hacim verecektir. Ayrıca saç diplerini ve uçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Sağlıklı saçların sonunda ise saç dökülmesi problemi ortadan kalkar. Haftada 1 defa badem yağı ile maske uygulayarak saçlarınızın dökülmesini engelleyeceksiniz. Badem yağı E vitamini içermesi nedeniyle saç dökülmesi çözümünde önerilir

Hindistan Cevizi Yağı

Bu saç problemini saç derisini besleyerek ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan ise Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı yapısındaki vitaminler sayesinde saç derisini besler. Böylece saç dökülmesi ve deri hastalığının önüne geçer. Aynı zamanda saçlarınızın hoş bir kokuya sahip olmasını sağlar.

Yaşam Haberleri