Ispanağı Böyle Temizleyince Üzerinde Topraktan Eser Kalmıyor!

Toprakla iç içe yetişen ve özellikle yağmurlu havalarda toplandığında üzerinde bolca minik taş ve çamur bulunan ıspanağın iyi yıkanmaması sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bu nedenle ıspanak yıkanırken üzerinde hiç kir kalmamasına özen gösterilmeli.

Böreğinden çorbasına, ana yemeğinden mezesine birbirinden lezzetli yemekler hazırlanan ıspanakla yemek yapması kolay yıkaması zordur.

Demir, C vitamini ve omega-3 yönünden zengin ıspanağı yıkarken dikkat etmeniz gerekenler:

Ispanak Temizlemenin 5 Pratik Adımı

1. Adım Suda Bekletme Süresi Yarım Saatten Az Olmamalı

Ispanakları pişirmeden önce hemen yıkamamalı temizlik işlemine en az yarım saat önce başlamalısınız.

2. Adım Köklerini Temizleme

Ispanakları yıkamadan önce köklerinden ayırmanız gerekiyor. Bu işlem için her bir ıspanak demetini kökünden ayırın.

3. Adım Karbonatlı Suda Bekletme

Ispanakların yıkanacağı kap epey derin olmalı. Şimdi ıspanak yapraklarının üzerini geçecek kadar su dökün ve suyun üzerine de karbonat ilave edin.

4. Adım Temiz Suda Bekletme

Yaklaşık 10 dakika boyunca kumunu ve tozunu atan ıspanakları musluğun altında sudan geçirerek başka bir kap içine alın. Temiz su içinde de en az 10 dakika bekletin.

5. Adım Suyunu Süzme

Ispanakları süzgeç içine alın ve süzgeci birkaç defa sallayın. Bu esnada suyun ıspanaktan süzülmesini sağlamış oluyorsunuz.

Yaşam Haberleri