İsmail Saymaz’ın bu yazısı rekor kırdı. Askeri kışlada büyük rezalet

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın, Maltepe’deki bir askeri kışlaya ilişkin kaleme aldığı yazı, büyük bir ilgi gördü. “Kışla mı, esir kampı mı?” başlıklı yazı popüler sosyal medya uygulaması X’te (Twitter) 4 milyona yakın kullanıcı tarafından görüntülendi. Yazıda, kışladaki lavabo, duşakabin ve tuvaletlerin aşırı kirli olduğu, yemeklerden çok sayıda askerin zehirlendiği bilgisi yer aldı.

İsmail Saymaz, bine yakın bedelli askerin görev yaptığı İstanbul Maltepe’deki General Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda yaşananları kaleme aldı. “Kışla mı, esir kampı mı?” yazıda şu bilgilere yer verildi:

“Duşlar bozuk, duşakabinler ve tuvaletler pislik içinde ve zehir saçıyor.

Fotoğraflar İstanbul Maltepe’deki General Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan…

TUVALETİ BİZE TEMİZLETTİLER’
Bine yakın bedelli askerin görev yaptığı kışla için vahim iddialar dile getiriliyor: Çürüyen ve yıkılan duvarlar, yemekten zehirlenenler, açıktaki elektrik kabloları, angarya ve siyasi ayrımcılık…

Askerlik görevini kışlada yapan ve geçen ay terhis olan E.B. şu bilgileri veriyor:

Tuvaletler aşırı kirliydi. Sıvı sabun kullanıyorduk. Bu sabunla birçok yer temizlenmiyordu. Mikrop ve enfeksiyon kaptık.

Yıllardır kapalı olan bir tuvaleti bize temizlettiler. Temizlerken eldiven vermediler. Maske pandemiden kalma… Duşlar küflüydü. Hem de siyah küf, zehirli olandan.

Çarşaflar kirliydi.

KIŞLA BİNASI TEL-TEL DÖKÜLÜYOR

Bina çok çürük. Duvarların bir kısmı askerlerin dinlendiği yere yıkıldı. Şans eseri kimse yoktu, yaralanma olmadı. Etrafını kapattılar.

Elektrik kabloları yere çok yakın mesafede, hatta görünüyordu. Elektik çarpmaları oluyordu.

Çok fazla ayrımcılık vardı. Bir AK Parti milletvekilinin çocuğu, ziyaretçisi geldiğinde yarbayın arabasıyla gidiyordu, başka biri yürüyerek…

YEMEKTEN ZEHİRLENEN OLDU
Sadece otomatlar ve özel kantinlerde su var. Askeriyenin kendi işlettiği kantin belli saatlerde açılıyor. Su otomatlarda 9 TL. Her gün 10 su içiyorduk. İnanılmaz bir maliyet. Askeri kantin seyrek açıldığı için oradan bir şey almak çok zor. Zaten ilk birkaç gün malzeme yoktu. Sonradan geldi.

Burayı özel yemek şirketi işletiyor. Yemekten zehirlenme oldu. İlk olayda 15-29 kişi zehirlendi. Ancak ikincisinde bölüğün yarısı zehirlendi. Revirde basit ilaçlar verildi. Serum verilmedi. Bazıları çok kötü olunca komutanın emriyle serum verildi.

Bu iddialara ne yanıt verilecek, merakla bekliyorum.”

Yaşam Haberleri