Bazı gıdaların ısıtılması çok tehlikeli. Bu gıdalarla yemek yapıldığında iki gün içinde tüketilmeli. Çünkü kanserden sindirim problemlerine kadar vücutta istenmeyen hastalıklara sebep oluyor. İşte ısıtıldığında zehir saçan gıdalar...
TAVUĞUN PROTEİNİ TEHLİKELİ OLUYOR
Tavuk ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinler içerir. Tavuğu pişirdiğiniz anda sıcak veya soğuk tüketmeniz gerekir. Tekrar ısıtıldığında tavuğun kompozisyonu değişir. Bu da ciddi sindirim problemlerine sebep olabilir.
YUMURTA
Yumurta tekrar ısıtıldığında toksik üretir. Toksit vücudumuz için zararlı bir maddedir. Sabah kahvaltısından kalma yumurtayı yemek istiyorsanız ısıtmadan tüketmeniz gerekir.
ISITILAN KEREVİZ DOĞRUDAN KANSEROJEN MADDE İÇERİYOR
Kereviz ısıtıldığında, içerdiği nitrat nitrite dönüşür. İçerisinde bulunan diğer maddelerle beraber nitritin de açığa çıkması kanserojen bir tepkimeye sebep olur. Nitritin kansere sebep olabilme ihtimali hali hazırda varken, kerevizde 2 katına çıkar.
MANTAR DİREKT KARNI ETKİLİYOR
Mantar tekrar ısıtıldığına kompozisyonu değişir. Yararı bir besinden zararlı bir besine dönüşür. Mantar tekrar ısıtılıp yendiğinde karın ağrısı ve karında şişlik meydana gelebilir
ISPANAK
Ispanak nitrat içeren bir besindir. Yüksek ısıya maruz kaldığında içerisindeki nitrat, nitrozaminler ve nitrite dönüşür. Bu da ciddi gıda zehirlenmelerine yol açar.