Isıttığınız an zehire dönüşüyor! Bu yiyecekler dikkat...

Çoğumuz yemekler ziyan olmasın diye bir sonraki gün ısıtıp yeniden yiyoruz. Ancak, bazı yemeklerin ya da gıdaların yeniden ısıtıldığında bir zehire dönüştüğünün farkında mıyız? İşte ısıtıldığında zehire dönüşen gıdalar...

Bazı gıdaların ısıtılması çok tehlikeli. Bu gıdalarla yemek yapıldığında iki gün içinde tüketilmeli. Çünkü kanserden sindirim problemlerine kadar vücutta istenmeyen hastalıklara sebep oluyor. İşte ısıtıldığında zehir saçan gıdalar...

TAVUĞUN PROTEİNİ TEHLİKELİ OLUYOR

Tavuk ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinler içerir. Tavuğu pişirdiğiniz anda sıcak veya soğuk tüketmeniz gerekir. Tekrar ısıtıldığında tavuğun kompozisyonu değişir. Bu da ciddi sindirim problemlerine sebep olabilir.

YUMURTA

Yumurta tekrar ısıtıldığında toksik üretir. Toksit vücudumuz için zararlı bir maddedir. Sabah kahvaltısından kalma yumurtayı yemek istiyorsanız ısıtmadan tüketmeniz gerekir.

ISITILAN KEREVİZ DOĞRUDAN KANSEROJEN MADDE İÇERİYOR

Kereviz ısıtıldığında, içerdiği nitrat nitrite dönüşür. İçerisinde bulunan diğer maddelerle beraber nitritin de açığa çıkması kanserojen bir tepkimeye sebep olur. Nitritin kansere sebep olabilme ihtimali hali hazırda varken, kerevizde 2 katına çıkar.

MANTAR DİREKT KARNI ETKİLİYOR

Mantar tekrar ısıtıldığına kompozisyonu değişir. Yararı bir besinden zararlı bir besine dönüşür. Mantar tekrar ısıtılıp yendiğinde karın ağrısı ve karında şişlik meydana gelebilir

ISPANAK

Ispanak nitrat içeren bir besindir. Yüksek ısıya maruz kaldığında içerisindeki nitrat, nitrozaminler ve nitrite dönüşür. Bu da ciddi gıda zehirlenmelerine yol açar.

Yaşam Haberleri