"Instagram kapandı diye düğününü erteleyenler var"

Instagram yasağı, politik bir kararın apolitik bir dünyada nasıl yankı bulduğunu ortaya koydu. Düğünler ertelendi, tatil planları iptal edildi. Yasak, sansür eleştirilerinin ötesinde, sosyal medya bağımlılığını ve toplumun apolitik kesiminin tepkisini gözler önüne seriyor...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Instagram yasağının konuşulmayan tarafı" başlıklı köşe yazısında, apolitik bir platformun politik bir sebeple yasaklanmasının beklenmedik sonuçlarına dikkat çekti.

"Instagram’ın egemen dünyası, tam bir apolitik gayya kuyusu." ifadesini kullanan Hakan, bu platformun politik duruşların karşılık bulamayacağı bir yer olduğunu belirtti. Instagram’da İsrail’in çocuk katili olarak anılmasının bile yankı bulmadığına vurgu yaptı.

Ahmet Hakan, "Instagram kapandı diye düğününü erteleyenler var, tatil planlarından vazgeçenler var, hayattan tat tuz alamayanlar var." diyerek, yasağın toplumsal etkisini gözler önüne serdi. Hakan'a göre, yasak nedeniyle Instagram kullanıcıları, sadece paylaşım yapamamaktan dolayı değil, yaptıklarının tadını çıkaramamaktan da şikayetçi.

Son olarak Hakan, apolitik mecralara politik duyarlılıkları bulaştırmanın bir etkisi olmayacağını belirtti. "Bir karşılığı yok. Çünkü bir alıcısı yok." sözleriyle Instagram yasağının hedef kitlesiyle uyuşmadığını ifade etti.

Yaşam Haberleri