İnsan saçı kaçakçılığında büyük artış!

İnsan saçı kaçakçılığında ciddi bir artış var. Özellikle, İran’dan Türkiye’ye getirilen gerçek insan saçındaki artış dikkat çekiyor. Geçen yıl yapılan bir operasyondan sonda birkaç ay önce de benzer bir soruşturma yürütüldü. İkisi kardeş İranlı üç kişiye, Türkiye’ye kaçak insan saçı getirmeye çalıştıkları için dava açıldı.

Gaziosmanpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya göre, anılan olay 4 Mart günü yaşandı. İranlı Mohammad Gholizadeh ve kardeşi Reza Gholizadeh ile Maryam Hassanzadeh, Tahran’dan İstanbul Havalimanı’na geldi.

YOĞUNLUK TESPİT EDİLDİ

Üç kişi, çıkışı doğru yol aldıkları sıra, gümrük muhafaza görevlilerinin, taşıdıkları çantalardan şüphelenmesi üzerine bu kişiler x-ray cihazına yönlendirildi. Yapılan taramada, üç valizde de yoğunluk tespit edildi. Bu aşamadan sonra, üç İranlı, valizlerde insan saçı olduğunu ifade etti.


Kaçak yollarla getirilen saçlar, kimi zaman operasyonlara da konu oluyor.

39 KİŞİYE AİT 7 KİLODAN FAZLA SAÇ!

Yapılan kontrollerde Maryam Hassanzadeh’in valizinde 6 adet toplamda 1.179 gram, Reza Gholizadeh’ın valizinde 16 adet toplamda 2.844 gram, Mohammad Gholizadeh’ın valizinde ise 17 adet toplamda 3.134 gram gerçek insan saçı bulundu.

GÜMRÜĞE BEYAN EDİLECEĞİNİ BİLMİYORDUK

Üç şüpheli verdikleri ifadelerde özetle, eşyaları gümrüğe beyan etmeleri gerektiğini bilmediklerini belirtti. İkisi kardeş üç İranlıya, kaçakçılık kanununa muhalefet suçundan dava açıldı. Sanıklar önümüzdeki 27 Kasım’da ilk duruşmada hakim karşısında olacak.

TÜRKİYE’YE GÖRE DAHA UCUZ

Bu arada, özellikle İran, Özbekistan ve Türkmenistan’da insan saçı, Türkiye’ye göre 5’te bir daha ‘ucuz’. Kaçak yollarla getirilen saçlar, çeşitli alanlarda kullanılıyor. Özellikle, yoksul ailelere mensup kişilerin odağında olduğu bu 'ticaret' kadınlara yönelik sömürünün farklı bir biçimi olarak da değerlendiriliyor.

Yaşam Haberleri