İncir Yaprağının Hiç Bilmediğiniz Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?

İncir ağacı şehir yaşamında bile sık sık görmeye alışık olduğumuz bir ağaç. Bu nedenle incir yaprağı bulmak işin kolay tarafı... Taze incir yaprağı bulamadığınızda ise kurusunu kullanabilirsiniz. İncir yaprağından hazırlayacağınız çayın her derde şifa özelliklerini haberimizde derledik

İltihap Azaltıcı Etkisi Sayesinde Doğal Antibiyotik İşlev Görür

İncir yaprakları, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek bileşenleri içerir. Bu özellik, romatizmal hastalıklar gibi iltihaplı durumları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Şeker Dengeleyici

Bazı çalışmalar, incir yaprağı ekstresinin kan şekerini düzenleme konusunda olumlu etkileri olabileceğini göstermiştir. Bu nedenle, diyabet yönetimine yardımcı olabilir.

Antioksidan Özelliğe Sahiptir

İncir yaprakları, aynen incir meyvesi gibi antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerden koruyarak hücresel hasarı azaltabilir ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Kolestrol Düzeyini Dengeler

Bazı araştırmalar, incir yaprağının kolestrol seviyelerini düzenleyebileceğini ve kardiyovasküler sağlığı destekleyebileceğini öne sürmektedir.

İncir yaprağının içinde omega yağ asitleri bulunuyor. Bu yağ asitleri de bildiğiniz üzere kalp ve damar sağlığını destekliyor, oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu koruyor.

Solunum Sistemi Hastalıklarını İyileştirir

İncir yaprağı çayı, solunum sistemi problemlerine karşı kullanılabilir. Özellikle soğuk algınlığı veya öksürük gibi durumlarda rahatlama sağlayabilir.

İncir yaprağı çayı nasıl demlenir?

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 3 taze incir yaprağı ve 1 yemek kaşığı kurutulmuş incir yaprağı (Taze bulamıyorsanız 1,5- yemek kaşığı (silme) kurutulmuş incir yaprağı kullanabilirsiniz.)

Yapımı

Suyu kaynatın ve içine incir yapraklarını ilave edip 8-10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından süzüp içebilirsiniz. Günde 1, maksimum 2 fincan içebilirsiniz.

Yaşam Haberleri