Bilim insanları antioksidanlarla dolu yeni bir süper yiyecek keşfettiler :

İnsanlar sürekli olarak yaşam tarzını ve sağlığını iyileştirecek sağlıklı gıdalar ve alternatifler arayışındadır. Kanada Newfoundland Memorial Üniversitesinden uzmanlar, deniz topalak olarak da bilinen deniz topalak çalısının meyvelerinin Kuzey Amerika'da zengin bir doğal antioksidan kaynağı olduğu görüşündedir.



Prof. Fereydoun Shahidi liderliğindeki çalışma, Kanada'da yetişen deniz topalak meyvesinin benzersiz beslenme profilini gösteriyor.

Bitki hakkında daha fazla bilgi

Bu bitkiyi kuzeybatı Avrupa kıyılarında ve Orta Asya'nın ılıman bölgelerinde görmüş olabilirsiniz. Meyveleri ve yaprakları besinsel, farmasötik ve fonksiyonel özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır; bitkinin yağı omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, E, B ve A vitaminleri ve polifenoller açısından zengindir.
Araştırmanın sonuçları, deniz topalak meyvesi ve tohumlarında, her birinin kardiyovasküler korumadan antiinflamatuar özelliklere kadar sağlık açısından potansiyel faydaları olan önemli polifenolik bileşiklerin varlığını vurguladı.

Ek olarak, deniz topalak özleri antidiyabetik ve antiobezite potansiyeli göstermiştir. Araştırmacılara göre bu, mekanizmaları ve potansiyel terapötik uygulamaları hakkında daha fazla araştırmanın yolunu açıyor.

Yaşam Haberleri