İlk oruç ne zaman, hangi tarihte? 2023

Ramazan başlangıcı ne zaman? 2023 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? 2023 yılının dini günleri belli oldu. 2023’de Ramazan 23 Mart’ta başlıyor.Rahmet ayı Ramazan'daki oruç, İslâm’ın beş şartından biri ve şartlarını taşıyan her Müslümanın yerine getirmesi gereken önemli bir ibadet olarak dini kaynaklarda yer alıyor.

İlk oruç ne zaman tutulacak, ne zaman bitiyor? 2023 fitre ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu

İlk oruç tarihi Mart ayına girilmesiyle merak edildi. Milyonlarca Müslüman, Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenler, oruç tutmaya başlayacakları tarihi ve 2023 fitre miktarını merak ediyorlar. Peki İlk oruç ne zaman tutulacak, ne zaman bitiyor? 2023 fitre ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşlar, oruç ve fitre ile ilgili araştırmalarını sıklaştırdı. İslam alemi için oldukça önemli olan on bir ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadetleri gerçekleştirilecek. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'daki oruç, İslâm’ın beş şartından biri ve şartlarını taşıyan her Müslümanın yerine getirmesi gereken önemli bir ibadet olarak dini kaynaklarda yer alıyor. Peki İlk oruç ne zaman tutulacak, ne zaman bitiyor? 2023 fitre ne kadar? İşte detaylar...

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Ramazan ayı 2023 yılında Mart ayına denk geliyor.

2023 FİTRE NE KADAR?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklama sonucunda 2023 fitre miktarı belli oldu. Yapılan açıklamada;

"Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde 2023 yılı fitre miktarının 70 TL olarak belirlenmesine, bu meblağın nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebileceğine, belirlenen bu meblağın, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olduğuna, bunun yanında her bir mükellefin, kendi ekonomik durumunu ve günlük gıda harcamalarını göz önünde bulundurarak belirleyeceği bir meblağı fitre olarak verebileceğine, oy birliği ile karar verildi." ifadelerine yer verildi

İLK ORUÇ HANGİ GÜN?

İlk sahura 22 Mart gecesi kalkılacak ve 23 Mart'ta ilk oruç tutulacak. Bir ay boyunca devam eden Ramazan ayı 20 Nisan cuma günü son oruçla birlikte bitecek.

23 Mart günü başlayan oruç 20 Nisan günü son bulacak. 21 Nisan ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü.

Ramazan ayında önemli günler…

Ramazan Başlangıcı - 23 Mart Perşembe

Kadir gecesi - 17 Nisan Pazartesi

Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

Yaşam Haberleri