İlişkilerde normal olmayan 7 toksik davranış
21 Ağustos 2023 Pazartesi 01:30
İnsanların temel özellikleri bize onlar hakkında canlı bir fikir verir. Gerisi, bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna kendimiz karar vermek için omuzlarımıza düşüyor. Oldukça normal kabul edilen veya istenmeyen toksik davranışlara gereksiz açıklamalar yapılarak sonunda normalleştirilen çok sayıda toksik davranış vardır. Gelin toksik davranışlara gelin birlikte bakalım.
Aşk ve ilişkiler söz konusu olduğunda her şey çok karmaşık bir hal alabilir. Özellikle ilişkilerde farkına varamadığınız toksik davranışlar kendinizi kötü hissetmenize sebep olabilir. İlişkilerde normal olmayan 7 toksik davranışı sizler için derledik.
İLETİŞİM RİSK ALTINDA İlişkiler, temel iletişimi içeren küçük şeyler üzerine kuruludur. Bu iletişim dizisi, her iletişim kurmaya çalıştığınızda kopma riskiyle karşı karşıya olduğunda veya eşinizle herhangi bir şeyi veya her şeyi tartışmak son derece zor olduğunda, arkadaşım, bir miktar zehirli olan bir insanla uğraşıyor olabilirsiniz.
Kötü iletişim veya yanlış iletişim sorunu her zaman göz ardı edilemez ve kötü ruh hali, yoğun çalışma programı veya başka bir açıklama olarak adlandırılır. Benzer bir durumdan ne zaman vazgeçeceğinizi gözlemleyin ve öğrenin.
KAYBOLMUŞ HİSSETMEK Bir ilişkide aynı anda kendinize odaklanmak önemlidir. Kendinizi kaybolmuş gibi hissettiğinizde veya kendinize sunacak hiçbir şeyiniz olmadığında.
Partnerinize çok fazla odaklanıyorsunuz ya da daha doğrusu, ihtiyaç ve isteklerini her zaman sizinkinin önüne koymayı başarıyorlar, bu sizinle ve hayattaki bireysel başarınızla pek ilgilenmediklerinin bir işareti olabilir. Yolda yalnız kalırsınız, bu da kendinizi desteklenmemiş veya kaybolmuş hissetmenize neden olur.
YARGI Bu kadar yakın olduğunuz kişi tarafından yargılanmak, insanın hissedebileceği en kötü duygudur. Birisi eşine kendi gerçek benliğini sergilemekten korktuğunda, bu onlar tarafından yargılanma korkusunun bir sonucu olabilir ve onları çözmek veya onlarla yüzleşmek yerine bundan kaçınmaya eğilimlidirler. Gerçek seni takdir etmeyen biri için değişmek asla uygun değildir.
EMPATİ EKSİKLİĞİ Herhangi bir ilişkide empati eksikliği, birinin duygularının göz ardı edilmesiyle sonuçlanır. Birinin yerine geçmek ve o kişinin bakış açısını anlamak başlı başına zordur ve birisi sizin bakış açınızı ve küçük bir şey için üzüntünüzün veya heyecanınızın nedenini anlamak istemiyorsa empati eksikliği vardır. Asla “Onlar böyle” adı altında saklamayın, bir insanın yaşadıklarını anlamaya bile çalışmamak asla kabul edilemez.
KISKANÇLIK Kıskançlık yaygın bir duygudur. İlişkiniz için bir tehdit olduğunda kıskanırsınız. Sorun, kıskançlık sırasını alıp irrasyonel davranış değişikliğine yol açtığında ortaya çıkar
. Kontrol edici veya manipülatif davranışla sonuçlanan belirli bir davranış değişikliği uygun değildir. Kapana kısılmışlık veya boğulma hissi devreye girmeden önce işaretleri tanımlayın ve kontrol edin.
SINIRLAMA Partneriniz tarafından, toplum içindeki davranışlarınızın kontrol edilmesi, insanlarla arkadaşlıklarınızın kısıtlanması, partneriniz tarafından belirli şeyleri yapmanıza “izin verilmemesi” anlamında sınırlamalar altına alındığında, bir sonucu olabilir. kontrol manyağı olan kişi.
ÇATIŞMA Partnerinizle küçük üzücü şeylerde bile sürekli çatışma halindeyken. Bulduğunuz tek çözümün daha fazla çatışma ve kavga olduğunu gözlemlediğinizde “sevgiyle kavgalar gelir” sözünün sonuna kadar doğru olmadığını fark etmeniz gereken bir noktadır.
SONUÇLANDIRMAK Herhangi bir düzeyde ve her türlü toksisiteyi kabul etmeye yer olmamalıdır. Bir ilişki içindeyken bile kendinize odaklanmayı asla bırakmamalısınız. Kendinizi akışa bırakmadan önce kişiyi anlamaya çalışın. Toksisite ile iyi olmak doğru değil.