İki çocuk annesi hemşire kadın omuz ağrısını hafife almanın bedelini hayatıyla ödedi

İskoçya'da yaşayan 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Stacey Robertson, omuz ağrısını hafife almasının bedelini hayatıyla ödedi. Nisan ayında başlayan hafif bir ağrı, onun için ölümcül bir yolculuğun başlangıcı oldu.

Kendisi de hemşire olan Stacey, omuz ağrısını kas ağrısına yordu, ancak bu ağrı, son evre kanserin habercisiydi.

Son Evre Kolon Kanseri

Stacey'in ağrıları gün geçtikçe kötüleşti ve bir gün eşi Ian, onu mutfakta iki büklüm halde buldu. Mide ağrılarıyla kıvranan Stacey, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, son evre kolon kanseri teşhisi koydu ve kanserin omurgasına, karaciğerine, kaburgalarına ve akciğerlerine yayıldığını tespit etti.

Omuz Ağrısının Sebebi: Kaburgasındaki Tümör

Stacey, kısa sürede ameliyata alındı fakat hastaneden çıktıktan sadece 3 gün sonra yeniden hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, kaburgalarında ameliyat edilemeyen bir tümör olduğunu ve başlangıçtaki omuz ağrısının bu tümörden kaynaklandığını belirtti. Ne yazık ki kanser mide zarına da yayıldı ve Stacey'nin durumu hızla kötüleşti. Son günlerini Cumnock'taki Ayrshire Hospice'ta geçirdi.

"Canını Sıkan Bir Şey Varsa Kontrol Ettirin"

Stacey'in ölümünün ardından eşi Ian, hikayesini paylaşarak insanları uyarıyor: "Eğer birinin görmezden geldiği veya canını sıkan bir şey varsa gidip kontrol ettirmesini umuyorum. Stacey için çok geçti ama başkası için olmayabilir." Ian'ın bu çağrısı, birçok insanın sağlık belirtilerini ciddiye alması ve erken teşhisle hayatlarını kurtarması adına önemli bir mesaj taşıyor.

Stacey Robertson'ın hikayesi, sağlık belirtilerini hafife almamanın ve erken teşhisin hayat kurtarıcı olabileceğinin acı bir hatırlatıcısı olarak hafızalarda kalacak.

Yaşam Haberleri