Bu tarifi, tıp ve felsefe alimi olan İbni Sina yıllar önce vermiş. Birçok sağlık sorununa doğada elde ettiği bitki, meyve ve sebze ile tedavi yöntemi geliştirmiştir. Hastalıklara şifa ararken doğal ürünleri kullanan İbni Sina'nın, küçük tıp kanunu kitabında hastalıklar için vermiş olduğu tariflerinin arasında kuru incir-zeytinyağı da var. Zaten zeytinyağı ve kuru incir başlı başına çok faydalı. İkisini bir araya getirdiğinizde ise nasıl mucizevi bir hale geliyor gelin hep birlikte bakalım.
Malzemeler:
250 gram kuru incir
Saf zeytinyağı
Küçük bir kavanoz
Malzeme miktarını kullanacak kişi sayısını da düşünerek artırıp azaltabilirsiniz.
Yapılışı:
1. Kuru incirleri güzelce yıkayın.
2. Yıkadığınız kuru incirleri temiz bir bezle silerek ve bir süre kuru bir bezin üzerinde bekleterek tamamen kurumasını sağlayın.
3. Ardından kuru incirleri dilimleyip kavanoza alın.
4. İncirlerle doldurduğunuz kavanozun üzerine zeytinyağını ekleyin. (Zeytinyağı incirlerin üzerini tam olarak kapatsın.)
5. Kavanozun ağzını da hava almayacak şekilde kapatın ve bu karışımı karanlık, serin bir yerde 4-5 gün bekletin.
6. Zeytinyağlı incir kürünüz hazır olduğunda sabahları, aç karnına 2-3 dilim inciri yiyebilirsiniz.
Not: Kavanozdaki incirler tamamen bitince kavanozda kalan zeytinyağının içine tekrar incir dilimleri ilave edip 4-5 gün bekleterek kürünüzü uygulamaya devam edebilirsiniz.
Şifa olsun.
*İki vitamin deposu besin birleştirildiğinde insan sağlığı açısından ortaya çıkan mucize etkisi:
*Erkeklerin cinsel yaşamının daha aktif olmasına yardımcı olur. Sperm kalitesini arttırır.
*Hamile kalmayı kolaylaştırır. Kadınlarda doğurganlığı arttırır.
*Kabızlığı giderir. Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler.
*Öksürük, balgam gibi boğaz enfeksiyonlarının azalmasında etkilidir. Öksürüğü azaltır. Boğazın yumuşamasına ve balgam sökmeye yardımcı olur.
*Kuru incir B2 vitamini açısından oldukça zengindir. Zeytinyağı ve incir kürü düzenli tüketimi ile hafızanın daha güçlü olmasını sağlar.
*Kötü kolesterolün düşmesinde çok etkili bir besindir.
*Kadınların menopoz dönemini daha hafif atlatmalarına yardımcı olur. Bununla birlikte bu dönemde ortaya çıkan kemik erimesi gibi problemleri de engellemektedir.
*Zayıflamaya yardımcı olur.
*Sindirimi düzenler: Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lif oranı yüksek olan besinler kolon kanseri gibi kanser türlerini engeller.
*Demir açısından zengindir: Özellikle kuru incir, demir açısından çok zengindir. Kansızlık çekenlerin ya da çok üşüyenlerin incir yemeleri bu sıkıntılarının azalmasına yardımcı olabilir.
*Eklemleri korur. Eklem sağlığı için zeytinyağı çok önemlidir. Eklemlerin sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Eklemler arası sürtünmeyi azaltır.
*Astıma karşı iyileştirici özelliği vardır.
*Diş sağlığını kuvvetlendirir.
*Cildin güzelleşmesine katkı sağlar. Uzun vadede tüketildiğinde kırışıklığa karşı savaşır.
*Kalp ve damar sağlığını korur.
Onedio.com