Kavun sulu ve aromatik kokulu bir meyve. Kavunu her öğün tüketebilirsiniz. Kavun meyvesi bağırsakları çalıştırır. İşte detaylar...
İbn-i Sina tavsiye etti!
Tıp tarihinde "Tıbbın Babası" olarak anılan İbn-i Sina, kavunun kabuklarının sağlık açısından taşıdığı potansiyeli yüzyıllar öncesinden fark etmiş bir isim.
Kavun kabuklarının faydaları
İbn-i Sina, kavun kabuklarını işaret ederek önemli tavsiyelerde bulundu. Kavun kabuğunu yüzünüze sürerseniz;
Cildi temizler, nemlendirir.
Sivilceleri iyileştirir.
Göz çevresi bakımı için etkilidir.
Cildi ölü hücrelerden arındırır.
- Kemik Sağlığını Korur: İçerdiği D vitamini sayesinde kavun; kalsiyum ve fosforun emilimini sağlar ve kemiklerde depo eder, kemik yapısını güçlendirir ve korur.
- Kan Basıncının Düzenlenmesini Sağlar: Sodyum ve potasyum vücudun sıvı dengesini sağlayan minerallerdendir. Kavun sodyum ve potasyum içeriği ile kan basıncının düzenlenmesini sağlar.
- Bağışıklık Sistemini Destekler: Bağışıklık sistemi vücudun savunma mekanizmasını oluşturur. Bağışıklık sistemi güçlü olan bireylerin hastalıklara yakalanma olasılığı azalır. Vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendiren besin gruplarındandır. Kavun içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların oluşmasını önler, var olan hastalıkların tedavisinde destekleyici etki gösterir.
- Hafızayı Güçlendirir: İyi bir B vitamini kaynağı olmasıyla kavun; unutkanlığı önleyerek hafızayı güçlendirir ve alzheimer gibi hastalıkların oluşmasını önler.