Birçok farklı tatlı ve yemek tariflerinde kullanabileceğimiz incirin günde 1 adet tüketilmesi gerektiği konusunda uzmanlar hemfikir. A, C, K, B vitaminleri ve potasyum,çinko, bakır ve magnezyum minerallerini barındıran incir, İbn-i Sina'nın reçetelerinde de yer alıyor.
İNCİRİN FAYDALARI NEDİR?
İncirin bilinen faydaları şu şekildedir;
Antioksidandır,
Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller,
Saç köklerini besler,
Sindirim problemlerini çözer,
Kabızlığa iyi gelir,
Hafızayı güçlendirir, Alzheimer riskini azaltır,
Meme kanseri riskini düşürür,
Kalp ve damar sağlığını korur,
İskelet sistemine olumlu etkileri vardır,
Cildi korur ve aydınlatır,
Bronşite ve astıma iyi gelir,
Yumırtalık sayısını azaltır,
Erkeklerde sperm kalitesini artırır
İNCİRİN ZARARLARI VAR MI?
Kuru incir içerisindeki yoğun fruktoz sebebiyle fazla tüketildiğinde karaciğer yağlanmasına neden olablir. Ne kadar faydalı olsa da aşırı tüketimde dost bakterileri öldürebilir.
**Alerjen ve hassas bünyesi olan kişiler doktora danışmadan kullanmamalıdır.**
İbn-i Sina'nın reçetelerinde bile yer alıyor! Her gün 1 adet yiyenlerin Alzherimer riski azalıyor, kabızlık problemi çözülüyor!
İBN-İ SİNA İNCİR KÜRÜ
Malzemeler
250-300 gr organik kuru incir
Yarım litrelik cam kavanoz
Saf zeytinyağı
Yapılışı: İncirleri yıkayın ve suyunu süzün. Doğradığınız incirleri yarım litrelik cam kavanozlara bastırın ve üzerini geçecek şekilde zeytinyağı koyun. Ağzını kapatarak 5 gün karanlık bir odada bekletin. Sabah aç karna tüketin.
İNCİR BESİN DEĞERİ
100 Gr
Karbonhidrat (g) - 19.18
Protein (g) - 0.75
Yağ (g) - 0.3
Lif (g) - 2.9
Kolesterol (mg) - 0
Sodyum (mg) - 1
Potasyum (mg) - 232
Kalsiyum (mg) - 35
Vitamin A (iu) - 142
Vitamin C (mg) - 2
Demir - 0.37