IBAN'a Para Gönderirken Açıklama Kısmına Yazdıklarınıza Dikkat Edin! Arkadaşına Şaka Olsun Diye Yazdı, Vizesi Reddedildi

Vize reddi sorunu devam ediyor. Pek çok vatandaş evrakları eksiksiz teslim etmesine rağmen vizesinin neden reddedildiğine dair bir fikir üretemiyor. Ancak sosyal medyada paylaşılan bir video IBAN'a para gönderirken açıklama kısmına yazılanlara ne kadar dikkat edilmesi gerektiğini gözler önüne serdi. Bir vatandaş arkadaşına para gönderirken 'şaka' amaçlı yazdığı açıklamalar nedeniyle vize alamadı.

Arkadaşlarınızın IBAN'ına para gönderirken hiç şüphesiz açıklama kısmına güldürecek, espri amaçlı kısa bir cümle yazmışsınızdır. Ancak yazdıklarınıza dikkat! Çünkü bu yazdıklarınız resmi kurumlarda karşınıza olumsuz bir sonuç olarak çıkabilir.

Avrupa ülkelerine gidiş için gerekli olan Schengen vizesine dair sorun hala çözülebilmiş değil. Akademisyeninden sanatçısına kadar toplumun her kesiminde vatandaşın başvurduğu vizeler reddediliyor. Vatandaşlar evrakları eksiksiz tamamlamasına rağmen hatta daha önce Avrupa Birliği ülkelerine giriş çıkış yapmasına rağmen neden vizesinin reddedildiğini çözemiyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir video vizelerinizin hangi nedenle reddedileceğini gözler önüne seriyor.

Videoda vize başvurusu yapan vatandaşın teslim ettiği banka hesap dökümünde arkadaşlarına eğlence olsun diye yazdığı açıklamalar başını yaktı. Arkadaşına para gönderirken açıklama kısmını 'şaka' olsun diye, "Gecelik ücret" yazan vatandaşın bu nedenle vizesi reddedildi.

Yaşam Haberleri