Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Madhya Pradesh'te yaşayan ve "vücudun herhangi bir yerinde aşırı kıllanma" olarak tanımlanan "hipertrikoz" hastalığından muzdarip 17 yaşındaki Lalit Patidar, dış görünüşü sebebiyle yaşadığı zorbalıkları dile getirdi.
Media Drum World'e konuşan Patidar, "Küçükken insanlar bana taş atardı. Çocuklar geri dönüp onları bir hayvan gibi ısıracağımdan endişe ederlerdi" dedi.
Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Tüm vücutta görülen genel hipertrikoz ve vücudun belirli bir bölgesiyle sınırlı kalan bölgesel hali olmak üzere hastalığın iki farklı türü bulunuyor. Hipertrikoz doğumda mevcut olabileceği gibi yetişkinlikte de ortaya çıkabiliyor.
"Kurt adam sendromu" olarak da bilinen bu hastalık son derece nadir olarak görülüyor. Orta çağdan bu yana kaydedilen vaka sayısının da 100'den az olduğu biliniyor.
Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Patidar'ın "hayatı boyunca" bu rahatsızlıktan muzdarip olduğu, ancak ergenlik dönemine kadar bir şeylerin ters gittiğini fark etmediği aktarıldı. Lise son sınıf öğrencisi, "Ailem doktorun beni doğduğumda tıraş ettiğini söylüyor ama ben 6 ya da 7 yaşıma kadar kendimde farklı bir şey olduğunu fark etmedim. İlk kez o zaman vücudumun her yerinde tanıdığım hiç kimsede olmadığı kadar kıl çıktığını fark ettim" diye anlattı.
Doktorlar incelemeler sonucu Patidar'a hipertrikoz teşhisi koydu. Genç çocuk, diğer aile üyelerinden hiçbirinde bu rahatsızlığa rastlanmadığı için durumu garipsediğini anlattı.
Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Sakallı çocuk, genç yaşı nedeniyle erken çıkan kıllarından başlangıçta rahatsız olmasa da, "Aile üyelerim ve ebeveynlerim benim için çok endişelenirdi. Küçük çocuklar beni görünce korkarlardı. Çocukken bunun nedenini bilmiyordum" dedi.
Zaman geçtikçe Patidar diğer çocuklardan farklı olduğunun giderek daha fazla farkına vardığını söyledi. "Büyüdükçe tüm vücudumda kıllar olduğunu ve herkes gibi olmadığımı fark ettim" diyen genç, alışılmadık görünümü nedeniyle kısa süre içinde zorbalığın hedefi haline geldiğini ifade etti.
Patidar, "Okul arkadaşlarım benimle alay ederdi, bana 'maymun maymun' diye bağırırlardı. İnsanlar bana hayalet diyerek de sataşıyorlar, benim bir tür efsanevi varlık olduğumu düşünüyorlar ama ben öyle değilim. Ebeveynlerin küçük çocuklarını benden uzaklaştırdıklarını görüyorum, korktuklarını düşünmek beni üzüyor" diye anlattı.
Genç çocuğun anlattığına göre zorbaları kendisine taş bile fırlatıyordu.
Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Hipertrikozun henüz bir tedavisi bulunmadı. Hastalar ancak ağartma, düzeltme, tıraş, ağda, lazer ve diğer epilasyon yöntemleriyle uzun kullardan kurtulmaya çalışıyor.
Kendine özgü çehresini kabullenen Patidar ise bu hastalığın mutlu bir hayat sürmesini engellemesine izin vermiyor.
"Ben sıradan insanlardan iyi anlamda farklıyım, benzersizim" diye belirten genç, "Yavaş yavaş ailemdeki herkes bu konuda normal davranmaya başladı ve arkadaşlarım da beni çok cesaretlendirdi" dedi.
Fotoğraf: mdwfeatures/Lalit Patidar
Patidar, bir gün ünlü bir YouTuber olma hedefiyle blog yazmaya ve videolar oluşturmaya başladı. Fiziksel görünümün kişinin hayallerinin peşinden gitmesine engel olmaması gerektiğini düşünen genç, "Yolculuğum sırasında pek çok şey öğrendim, en önemlisi de milyonda bir olduğumu öğrendim. Asla pes etmemeli ve hayatı dolu dolu yaşamalıyım, her zaman ilerlemek ve mutlu olmak istiyorum" diye devam etti.