Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler:
375 gram un
1 kuru maya
1 çay kaşığı şeker
30 gram tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
120 ml süt
60 ml su
bir baş sarımsak
150 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam biber ve tuz
Sarımsakları folyoya koyun ve 180 derecede yarım saat pişirin. Bir çay kaşığı şekeri ılık süt ve suda eritin, mayayı ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Kuru malzemeleri karıştırın, mayayı, eritilmiş tereyağını ve yumurtayı ekleyin, hamuru yoğurun. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Yumuşatılmış tereyağına ezilmiş sarımsağı ekleyin ve ardından her şeyi iyice karıştırın. Hamuru açın, üzerine tereyağı sürün ve 200 derecede yaklaşık yarım saat kadar pişirin.