Herkes Yeşil Soğan Yiyemez:

Bu ürünü kendi pencere kenarında yetiştirmek kolaydır ve sağlığınız için birçok faydası vardır ancak herkes yeşil soğan yiyemez.


Eklem ve böbreklerde sorunlar gelişebilir...
Ne yazık ki yeşil soğanın da hoş olmayan özellikleri var. Çok fazla oksalik asit içerir . Ürün taze ise size zarar vermez. Ancak ısıl işlemden sonra bu ürünlerde bulunan oksalat esterleri kalsiyum ile birleşerek birikmesine ve atılmasına yol açar.
Sonuç olarak böbreklerinizde oksalat taşları birikir ve bu da oksalik asit tuzlarının vücuttan atılmasını engeller. Uzun vadede bu durum sistemik inflamasyona ve eklem sorunlarına yol açabilir.

Tansiyonunuz yükselebilir..
Yeşil soğan da vazospazma ve basınç dalgalanmalarına neden olabilir. Bu nedenle sağlıklı insanlara bile günde beşten fazla tüy yememeleri tavsiye edilir.
Yeşil soğan yemenin tavsiye edilmediği teşhis ve durumların başka bir listesi:
kalp hastalıkları
mide hastalıkları
venöz sistemin patolojileri
tromboz eğilimi
astım
Ayrıca hamile kadınların yeşil soğan konusunda dikkatli olması gerekir.

Yaşam Haberleri