Herkes Yanlış Biliyor! İşte Kızartma Yaparken Yağ Çekmesini Engelleyen Teknik

Patates kızartması yaparken çıtır çıtır olmasını mı istiyorsunuz? O halde bu tarifi deneyim. Bu şekilde kızartacağınız patatesler asla yağ çekmiyor ve patatesler hiçbir zaman hamur olarak kalmıyor.

Çıtır çıtır bir patates kızartması için bilmeniz gereken püf noktaları sizler için sıraladık. Bu yöntemler sayesinde sizler de çıtır çıtır patates kızartması yapabileceksiniz.

Patates kızartmasının lezzetli olması için doğru patatesi seçmek büyük önem taşımakta. Filizlenmiş, çürümüş ya da ezilmiş patateslerle kızartma yapmayın. Bu tür patateslerle yapılan kızartma hem sağlıksız hem lezzetsiz olacaktır. Zaten uzmanlar filizlenmiş patateslerin tüketmesinin sakıncalı olduğunu belirtmekteler. Sarı patates, Afyon russet gibi cinsler; patates kızartması için en uygun seçeneklerden biridir.

Patateslerin lezzetli olması için eşit bir şekilde kesilmesi gerekir. “Makine değiliz ki hepsini nasıl aynı ölçüde kesebiliriz!” diyebilirsiniz; ancak uzunluklarını aynı yapamasanız da çaplarının hemen hemen aynı ölçüde olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patateslerinizin eşit ölçüde kızarmasını sağlamış olacaksınız.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASININ SIRRI!

Soda patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlayacak.

Nasıl Yapılır?

Soda ve tuzu karıştırın, patatesleri içine atın. 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde de nefis sonuçlara ulaşabilirsiniz.

BUZ YÖNTEMİNİ DE DENEYEBİLİRSİNİZ!

Evde soda yoksa buz yöntemini de deneyebilirsiniz. Bu yöntemde aslında çok basit.

Patatesleri, dilimledikten sonra 1-2 damla sirke damlattığınız içerisinde buz kalıplarının olduğu soğuk suyun içine atın. Bu suyun içerisinde yaklaşık 10-15 dakika patatesleri bekletmek yeterli olacaktır.

Peki yağ çekmeden patates nasıl kızartılacak?

Kızartma yağını kızdırın. Ardından soyup dilimlediğiniz patatesleri su içerisinden çıkarın ve havlu kağıtla kurulayın. Ardından yağın içerisine bırakın ve uzun süre pişirmeden kızartma tenceresinden alın.

Dip Not: Kızartma yağınız yeterince kızgın olmalı, patatesler iyice kurulanmış olmalı. Aynı zamanda da patateslerinizi bir anda tencereye eklemeyin yavaş yavaş ekleyin. Kızarttıkça yenileri tencereye ekleyin.

Bu yöntemler sayesinde hem patates kızartmanız çıtır çıtır olacak hem de yağ çekmeyecek.

Yaşam Haberleri