Herkes Onu Sindy Sandı, Gerçek Ortaya Çıkınca Adı Değişti

ABD'nin Oregon eyaletinde bir barınakta keşfedilen yavru kedi, tek boynutlu bir at değerinde çünkü onu çok farklı kılan özellikleri var.

Oregon'da nadir bir kedi yavrusu, bir hayvan barınağına bırakıldığında, barınak çalışanları onun ne kadar özel olduğunu fark edince büyük şaşkınlık yaşadılar.

Orta Oregon İnsani Yardım Derneği'nin 6 Haziran'da Facebook'ta yaptığı paylaşımda, yavru kedinin interseks bir erkek kaplumbağa kabuğu kedisi olduğu ortaya çıktığı belirtildi.

"Bir tek boynuzlu atı fark etmek gibiydi!" İnsani yardım derneğinin klinik yöneticisi Bailey Shelton, bu şekilde durumu tanımladı.

Ancak Cinder, 30 Nisan'da hayvan barınağına ilk getirildiğinde dişi bir kedi sanılmıştı, bu yüzden rengi ve dış cinsel organı nedeniyle başlangıçta "Cindi" adı verilmişti.

Yavru kedi beş hafta boyunca bakım altında tutulduktan sonra kısırlaştırma için barınağa geri getirildi.

Veterinerler, ameliyat sırasında yavru kedinin yumurtalıkları veya rahmi olmadığını fark ettiler. Ancak kar amacı gütmeyen kuruluş, iki testis bulunduğunu ve bu yüzden kısırlaştırma işleminin yapıldığını açıkladı.

Ameliyat sonrası "Cindi" ismi "Cinder" olarak değiştirildi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş, veterinerlerin Cinder'ın hem testisleri hem de kadın üreme organı olan vulvası olduğu için "kedi cinsel gelişim bozukluğu" yaşadığını belirlediklerini bildirdi.

Hayvan barınağı, kaplumbağa kabuğu deseninin, muhtemelen DNA'sında fazladan bir X kromozomu bulunduğunu ve bunun onu XXY yaptığını gösterdiğini söyledi.

Kaplumbağa kabuğu desenli kediler genellikle dişidir çünkü bu renklenme X kromozomundan gelir. Örneğin, dişi bir kedi iki X kromozomuna sahip olduğu için bir ebeveyninden siyah kürk rengini, diğerinden ise turuncu rengini alabilir.

Ancak erkek kedilerde bir X kromozomu ve bir Y kromozomu bulunur. Y kromozomu renklenmeyi belirlemez, bu yüzden erkek kediler genellikle siyah veya turuncu renkte olur.

Cinder'ın kaplumbağa kabuğu desenine ve testislerine sahip olması, muhtemelen fazladan bir X kromozomu olduğunu gösterir.

Shelton, "Veterinerlik alanında yalnızca dokuz yıldır çalışıyor olmama rağmen, bu pekala kariyerimde bir kez yaşanabilecek bir an olabilir," dedi. "Okulda erkek kaplumbağa kabuğu desenli kedilerin ne kadar nadir olduğunu hep anlatırlardı, ama bunlardan birini şahsen görmek bambaşka bir deneyim."

Veteriner teknisyeni Annie Pulzone, 20 yıldır hayvanlarla çalışıyor ve "Bu tür hayvanları bir kişinin kariyerinde görmek her zaman heyecan vericidir çünkü bunlar çok nadir," dedi.

Hayvan barınağı, Cinder'ın evlat edinildiğini bildirdi.

Yaşam Haberleri