Kırmızı et fiyatlarının tırmandığı günümüzde vatandaş daha çok beyaz et tüketiyor. Tavukla yapılan yemek tariflerinin sayısı epey fazla. Tavuk pişirirken yapılan bir alışkanlık ise zehirlenmeye yol açıyor.
Özellikle market ve kasaplardan alınan tavukları eve getirir getirmez buzdolabına kaldırmak gerekiyor. Eğer aynı gün tüketilmeyecekse buzluğa koymak şart.
Aksi takdirde bakteri üreten tavuk pişirilince zehirleyebiliyor.
Ayrıca dünden kalan tavuğu da ısıtmamak gerekiyor. Mümkünse tavuk yemekleri aynı gün pişirilip tüketilmeli.
Uzmanların çok önemli bir uyarısı daha var.
Tavuk yemeği pişirmeden hemen önce çok sayıda kişi tavuğu yıkıyor. Oysa tavuğu yıkamamak gerekiyormuş. Sadece beslenme uzmanları değil aşçılarda uyarıyor. Tavuk asla yıkanmamalı.
Tarifsiteniz.com'da yayınlanan bir haberde; Tavuk etinin yıkanması durumunda yol açtığı zararlardan bahsedildi.
Çiğ tavuk üzerinde bulunan bakteriler, suyla temas ettiği için hızla yayılma gösteriyor.
Diğer besinlere ve malzemelere yerleşen bakteriler, gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Alışkanlıktan tavuk etini yıkıyorsanız; mutlaka kullandığınız eşyaların temizlendiğinden emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde tavuk eti nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz.