Her Gün Bir Kaşık Yemek Karaciğeri Güçlendiriyor! Yüzyılların Şifa Kaynağı Nasıl Yenmeli?

Türk Mutfağında en çok hamur işlerinin, ekmeklerin üstüne serpilerek yenen çörek otu kaşık kaşık tüketilecek kadar faydalı bir tohum. İçinde bulundurduğu faydalı yağ asitleri sağlık sorunlarına çözüm oluyor. En çok dişlere ve karaciğere fayda sağlıyor.

Yapılan yiyeceklere hem görünüş olarak hem de tat olarak güzellik katan çörek otunun faydaları toplum tarafından pek fazla bilinmiyor. Oysa ki çörek otu birçok hastalığa karşı kalkan görevi görüyor ve günlük hayatta yaşanılan sağlık sorunlarını fark edilir şekilde azaltıyor.

Çok eski yıllardan beri ilaç yapımında da kullanılan çörek otunun mucizevi faydalarından yararlanmak istiyorsanız salatanıza bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz veya yoğurt ile tüketebilirsiniz. Sizler için, çörek otunun insan sağlığına sağladığı yararları derledik. Bakın bu besin nelere iyi geliyormuş...

Mide rahatsızlıkları Çörek otunu ya da yağını tüketmek mide ağrısı ve krampları azaltır. Çörek otu yağı, gaz gidermeye, mide şişkinliğine ve ülser ağrılarını hafifletmeye de yardımcı olur.

Karaciğer sağlığı neredeyse her toksin karaciğerden işlenir ve karaciğerdeki safra, yağları sindirmek ve zihninizi ve vücudunuzu mutlu ve sağlıklı tutmak için gereklidir. İlaçların yan etkileri, alkol tüketimi ya da karaciğer hastalığı sebebiyle oluşan karaciğer işleyiş bozukluğu için, çörek otunun yağı iyileşme sürecine büyük ölçüde destek olur ve süreci hızlandırabilir.

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

Türk ve Orta Doğu mutfağında ekmeklerin, hamur işi ve kurabiyelerin üzerine serpilen çörek otunu daha sık tüketmek için yoğurda karıştırıp ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Zeytinyağına ekleyip kahvaltılarda tüketebilirsiniz.

Salataların üzerine ekleyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri