Hayvanseverlerin parasını nerede yediği ortaya çıktı. Meğer kendine 'mama' almış!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Buket Özgünlü’nin başında olduğu derneğe yapılan bağışları mercek altına aldı. Barınaklardaki hayvanların bakımı için yapılan bağışların, kişisel harcamalarda kullanıldığı ortaya çıktı. Özgünlü’nün, bağış paraları ile at yarışı oynadığı, tatil yaptığı ortaya çıktı. Bir süre tutuklu kalan Özgünlü ve ailesinin yargılaması ise sürüyor.

Silivri’de bulunan Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri isimli derneğin başkanı Merve Yirik’in tutuklanmasından sonra, benzer bir soruşturmaya konu olan bir diğer isim ise Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü olmuştu.

AİLE DERNEĞİ KURMUŞLAR!

Yeni Şafak Gazetesi’nde yer alan habere göre Özgünlü'nün annesi Fatma Özgünlü dernekte genel sekreter, babası Cemal Özgünlü sayman, kardeşi Demet Kılıç başkan yardımcısı, diğer kardeşi Tuğçe Soysal ise denetim kurulu üyesi olarak yer dernekte görev aldı. Buket Özgünlü’nün başında olduğu derneğe yönelik yürütülen soruşturma sonrası sanıklar hakkında Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.


Bahar Özgünlü 2 hafta kadar tutuklu kaldı.

AT YARIŞLARI İÇİN ÖDEME YAPMIŞ

Dava dosyasına giren MASAK raporu ise önemli detaylar içeriyor. Rapora, yapılan bağışlarla at yarışı da oynadı. Türkiye Jokey Derneği'ne yapılan ödemeler de MASAK raporunda yer aldı.

ANNESİNE GAYRİMENKU ALMIŞ

Gazetenin haberinde “MASAK raporunda, Özgünlü'nün, yüksek meblağlı para transferlerini aile bireyleri üzerinden yaptığı aktarıldı. Ayrıca, Özgünlü'nün bu süreçte edindiği menkul ve gayrimenkulleri, ailesi ve iş ortakları üzerinden edindiği belirtildi. Raporda Yaşama Tutunan Patiler Derneği ve dernek ile bağlantılı kişilerin mal varlıkları ve ticari faaliyetlerine yer verildi. Hatta bu yolla 2023'te annesinin üzerine gayrimenkul aldığı kaydedildi” ifadeleri yer aldı.

TATİL PARASINI DA BAĞIŞLARDAN GÖNDERMİŞ!

Haberde ayrıca “Bu paralarla Buket Özgünlü'nün şahsi ve ailesine ait kira ödemeleri, kozmetik, tatil, kişisel fatura, finansman kredisi ödemesi gibi muhtelif ödemeler yaptığı belirlendi. Tuğçe Soysal'ın derneğe ait paraların bulunduğu hesaplardan Demet Kılıç'a gönderdiği 31 bin liralık para transferine açıklama olarak 'Tatil parası sağ ol Demoş' yazdığı kaydedildi” bilgisi yer aldı.


Zimmete 30 milyon lira geçirmekle suçlanan Merve Yirik tutuklandı.

EN AZ 12 MİLYON LİRA

MASAK raporuna göre Buket Özgünlü ve ailesi, yapılan bağışların en az 12 milyon 414 bin liralık kısmını kişisel harcamalarında kullandı. Bu arada, geçen günlerde tutuklanan Silivri Canları İkinci Hayat Melekleri Derneği Başkanı Merve Yirik ve beraberindeki kişiler ise, zimmete 30 milyon lira geçirmekle suçlanıyor.

Yaşam Haberleri