Havuçtan daha fazla A vitamini içeren dört yiyecek

Havuç, vücutta A vitaminine dönüşen beta karoten ve retinol gibi karotenoidler açısından zengindir. Bu önemli besin, vücudun bağışıklığını güçlendirir, kan şekerini düşürür ve kalp-damar hastalıklarına karşı mücadelede mükemmel bir müttefiktir. Görme, kemik gelişimi ve cilt sağlığı için gereklidir, vücuttaki hormonları dengeler, enfeksiyonlara karşı savunma görevi görür.


İşte havuçtan bile daha iyi A vitamini sağlayan gıdalar:

1. Balkabağı

Bu leziz sonbahar meyvesinin 100 gramında 0,7 miligram beta-karoten ve 14.100 birim retinol bulunur; bu da günlük A vitamini ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar. Turtalarda bile önemli miktarda değerli besin bulacaksınız, ancak elinizde bulundurmalısınız. Bu forma önemli miktarda şeker ve yağ da gireceğinizi unutmayın.

2. Tatlı patates

Tatlı patatesler karbonhidrat ihtiyacını karşılar ve aynı zamanda başta A vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin sağlar. Bir tatlı patateste 1 miligramdan fazla beta-karoten ve 21.000 birim retinol bulacaksınız, böylece ihtiyaçların çoğunu karşılayabilirsiniz. bu değerli besin.

A vitamini görmeyi iyileştirir, kemik gelişimine ve cilt sağlığına yardımcı olur, vücuttaki hormonları dengeler ve enfeksiyonlara karşı savunma görevi görür.

3. Lahana

Bu yapraklı ve erişilebilir sebzeye boşuna süper yiyecek denmiyor. Yüz gram lahana, 28.000 birim kadar retinol ve bir miligramdan biraz fazla beta-karoten içerir. Buna ek olarak, C ve K vitaminleri açısından zengin olması onu güzellik ve sağlığın mükemmel bir müttefiki haline getiriyor.

4. Morina yağı

Balık yağının kalbi koruyan omega 3 yağ asitleri açısından zengin olduğu bilinen bir gerçektir. Peki morina balığı yağının faydalarını biliyor muydunuz? Bu yağın bir çorba kaşığı, 13.600 birim retinol ve dört miligram beta karoten içerir; bu, yüz gram taze havuçtan sekiz kat fazladır.

Yaşam Haberleri