Havalimanı çalışanından tüyo: Asla bu renkteki valizleri satın almayın!

Zaten böyle bir valiz satın aldıysanız üzülmek için acele etmeyin - durum düzeltilebilir.

Valizinizin kaybolmasını önlemek için onu kolayca tanınabilir ve dikkat çekici hale getirin.

Havalimanı çalışanları, yolcuların sıklıkla belirgin hatalar yaptığını ve bunun sonucunda bagajlarının kaybolduğunu belirtiyor. Bu durum, tatillerin stresli bir hal almasına neden olabiliyor. Ancak, bazı basit önlemlerle bu tür sorunlardan kaçınmak mümkün.

Deneyimli havaalanı çalışanlarına göre, valizinizin doğru renkte olması, kayıp bagaj sorunlarının önüne geçebilir. Çoğu havaalanı hırsızı, parlak renkli veya benzersiz tasarımlı valizleri çalmaktan kaçınır. Bu tür bagajlar, suçluların dikkatini çekmez. Bagaj alımı sırasında, birbirinden ayırt edilemeyen siyah valizler yerine, daha dikkat çekici olanlar tercih edilmelidir.

Havaalanı yetkilileri, yolculara siyah valizlerden kaçınmalarını tavsiye ediyor, çünkü bu renk valizler birbirinden zor ayrılır ve bagaj arama sürecini uzatır.

Bu nedenle, aşağıdaki renklerde valiz satın almaktan kaçının:

  • Siyah
  • Gri
  • Mavi
  • Koyu kahverengi

Eğer zaten böyle bir valiz aldıysanız, endişelenmeyin, durum düzeltilebilir.

Frankfurt Havaalanı yetkilisi Stefan Schulte, “Çoğu yolcu gibi siz de siyah, lacivert veya gri bir valize sahipseniz, bagajınızı kolayca bulmak için onu tanınabilir hale getirin” diyor.

Valizinizi kendi ellerinizle tanınabilir hale getirmek için şunları kullanabilirsiniz:

  • Parlak çıkartmalar
  • Alışılmadık bir baskıya sahip bavul kapakları
  • Renkli bagaj etiketleri veya şeritler

Hatta hayal gücünüzü kullanarak çantanızı boyayabilirsiniz; ne kadar benzersiz ve renkli olursa, o kadar iyi.

Ayrıca, valiz alırken, malzemenin sağlamlığına dikkat ederek hoş olmayan durumların önüne geçebilir ve seyahatinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Unutmayın, düzenli hava yolculuğu hem olumlu hem de olumsuz duyguları beraberinde getirebilir. Uçuş görevlileri, uçuşunuzu keyifli ve konforlu hale getirmek için bazı etkili yaşam tüyoları öneriyor.

Yaşam Haberleri