Haşlanmış yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar güne 2 adet yumurtayla başlamayı öneriyor. Haşlanmış yumurtayı soyarken işinize yarayacak harika bazı bilgileri sizler için derledik.
Kahvaltı sofranızın vazgeçilmezi yumurtayı haşlarken bazen yumurta kabuğunu istediğiniz gibi soymak mümkün olmayabiliyor.
Yumurtanın kabuğu zor soyulduğu için de bazen yumurta haşlarken içine tuz ekliyoruz. Yumurta haşlarken, bazen yumurta da kırılabilir veya çatlayabilir. Yumurta kabuğunun zarını soymakta kimi zaman zor ve işkenceli bir hale gelebiliyor. Yumurtanın kolay bir şekilde soyulması için kaynama suyuna mutlaka 1 dilim limon veya 1 tatlığı kaşığı elma sirkesi ekleyin. Böylelikle yumurta çatlamadığı gibi aynı zamanda da çabuk soyuluyor.
FISTIK SOYAR GİBİ YUMURTA NASIL SOYULUR?
Yumurtayı kaynatmadan önce suya bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.
Yumurtayı temiz bir zeminde avuç içinizde hafifçe bastırarak gezdirin.
Bir diğer kolay yöntem ise, yumurtayı temiz bir zeminde avuç içinizde hafifçe bastırarak gezdirin. Bu şekilde kabuklar baştan sona parçalanacaktır. Böylece kabuk soyma derdinden kurtulmuş olacaksınız.
Kaşık yardımıyla yumurta kabuğunu da kolaylıkla soyabilirsiniz.
Yumurtanın sivri olmayan ucunu bir kaşık yardımıyla kırın. Açılan boşluktan kaşığı içeriğe sokarak yumurtayı 20 saniyede soyun.