Haşere Kontrol Uzmanlarına Göre Gerçekten İşe Yarayan 3 Kendin Yap Doğal Sivrisinek Kovucu :

Hiçbir şey bir açık hava partisini, göl kenarındaki öğleden sonrayı veya yaz kamp gezisini bir grup davetsiz ve saldırgan sivrisinek kadar engelleyemez. Mağazadan satın alınan kovucular etkili olabilse de sert kimyasallarla da dolu olabilirler. Ancak doğal sivrisinek kovucu çözümler böcekleri uzak tutmanın daha güvenli bir yoludur ve evde kolayca yapılabilir.


Bu basit, kokulu spreylerle yazın en kötü zararlılarını uzak tutun...

Hangi doğal bileşenlerin bu böcekleri sizden ve ailenizden uzak tuttuğunu öğrenmek için okumaya devam edin:

Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır
Teknik uzman , ev yapımı sivrisinek kovucuların sirke, cadı fındığı, hindistancevizi yağı veya izopropil alkol bazı ile karıştırılmış esansiyel yağların bir kombinasyonuna dayandığını söylüyor. Kendi kovucunuzu oluşturmak, tüm malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırmak ve dışarı çıkmadan önce kendinize sıkmak kadar kolaydır; ayrıca kendi özel kokunuzu oluşturmak için kullanılan yağlarda değişiklik yapabilirsiniz.

Maksimum etki için en iyi 10 sivrisinek kovucu esansiyel yağdan birini veya birkaçı :

  • Okaliptüs
  • Lavanta
  • Tarçın
  • Kekik
  • Çay ağacı
  • Biberiye
  • Papatya
  • Nane
  • Sedir ağacı

Esans çıkarılan bir Güney Asya otu
Bunların işe yaramasının nedeni? Sivrisineklerden kaçınmanın anahtarı onları uzaklaştırmak değil, ilk etapta onların size çekilmesini engellemektir. Bu esansiyel yağların, dişi sivrisineklerin kan emerken uyum sağladığı kokular için bir maske olduğu görüldü. Ter, vücut kokusu, CO2 ve hatta bazen kan grubunuz bile bu kan emicileri çeken kokular yayabilir."

Hindistan Cevizi Nane Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

En etkili kovuculardan birinin yalnızca hindistancevizi yağı ve nane gerektirdiğini söylüyor. "Bu koku kombinasyonu insanlar için hoş olsa da sivrisinekleri kovar" diyor.
İhtiyacınız Olan Malzemeler
Hindistancevizi yağı
Nane esansiyel yağı
Talimatlar
Bunu yapmak için 1/3 bardak hindistancevizi yağı ve 15 damla nane esansiyel yağını bir kavanozda karıştırın. Oda sıcaklığında madde sıvı olacaktır, ancak buzdolabında saklarsanız katılaşacaktır. Sıcak bir günde sivrisinekleri uzak tutmanın canlandırıcı bir yolu olarak bunu parmaklarınızla uygulayabilirsiniz. Hepsinden iyisi, çocuklar kokusuna bayılıyor!

Biberiye Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Bu sivrisinek kovucu için yalnızca üç malzemeye ihtiyacınız var
İhtiyacınız Olan Malzemeler
Biberiye yağı
Elma sirkesi
Su
Talimatlar
1/4 bardak elma sirkesi, 1/4 bardak su ve 40 damla biberiye yağını bir sprey şişesinde birleştirin ve iyice çalkalayın. Biberiye kokusunu sevmiyorsanız lavantayı da deneyebilirsiniz.

Okaliptüs Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Okaliptüs kokusunu sevebilirsiniz ama sivrisinekler kesinlikle sevmiyor; sizi ısırmalarını önlemek için bu kendin yap tarifini deneyin.
İhtiyacınız Olan Malzemeler
Cadı fındığı
Okaliptüs yağı
Su
Talimatlar
Sivrisinekleri uzaklaştıran "kusursuz bir tarif" için 1/3 bardak cadı fındığı ve 1/3 bardak suyu 40 damla okaliptüs esansiyel yağıyla birleştirin. Sivrisinekler okaliptüsün güçlü aromasından nefret ediyor, bu nedenle bu kolay ev yapımı sivrisinek kovucunun kazanan olacağı kesin. Cadı fındığının kendi başına bir kokusu yoktur, bu nedenle okaliptüsle ilgilenmiyorsanız limon otu, citronella veya çay ağacı yağı eklemeyi de deneyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri