Hamur açmadan milföyden yapılan kolay mantı , yüzünüzü kara çıkartmayacak

Ben mantı yapamam daha mutfak işlerinde yeniyim, hamur açmayı bilmiyorum diye düşünüp üzülüyorsanız milföyden yapılan fırında pişen mantı tarifimiz sizi kurtaracak. En az normal mantı kadar lezzetli olan bu güzel tarifimiz çok kısa sürede hazırlanıyor ve çıtır çıtır oluyor.

İşte hamur açmadan mantı mı olur diyenleri utandıracak 15 dakikada hazırlanan leziz çıtır mantı tarifi!

Hamur Açmadan Milföyden Şipşak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
4 büyük milföy yaprağı
150 gram kadar çekilmiş et isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir
1 tane ince doğranmış soğan
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz


Üstü İçin
Yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Tereyağı
Kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağı
Renk vermesi için kırmızı biber

Hamur Açmadan Milföyden Şipşak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak soğanları ince ince doğrayınız eti ve baharatlarını da köyünüz. Sonra 4 tane dikdörtgen milföy yaprağını 8 parçaya bölünüz.
Hepsinin içlerine hazırlamış olduğunuz harçtan koyup mantı kapatır gibi kapatınız.
Sonra yağlanmış tepsiye dizip üstüne eritilmiş sıvı yağ sürünüz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst güzelce kızarıncaya kadar pişiriniz.
Sonra üstüne sarımsaklı yoğurt döküp eritilmiş tereyağı gezdiriniz. Afiyet olsun.

Kaynak:nefisyemektarifleri

Yaşam Haberleri