Haftasonuna Özel Lezzetli ve Pratik Kahvaltılık Önerileri: 4 Harika Tarif!

Hafta sonu kahvaltı sofralarını taçlandıracak harika fikirlerle geldik. Mayalanma derdi olmadığı için 5 dakikada hazırlanan kolay pişi, tost ekmeği yerine lavaşla yapılan harika bir tost, patatesli omlet ve pratik tava böreği... Dilediğiniz tarifi seçip uygulayarak kendinize ve sevdiklerinize güzel bir kahvaltı sofrası kurabilirsiniz.

5 Dakikada Pişi Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarını özel kılan bir lezzet pişi! Üstelik kabartma tozu ile hazırladığınızda mayalama derdi de yok.

Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapımı

  • Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpın.
  • Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru 3 eşit parçaya bölün ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açın.
  • İstediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartın.


Lavaş Tost Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 100 gram sucuk
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapımı

  • Sucukları yağsız tavada pişirin.
  • Tavayı yağlayın ilk lavaşı tavaya alın.
  • Üstüne kaşar peyniri, sucuk ve tekrardan kaşar peynir serin.
  • Altı biraz kızarınca ters çevirin ve üstüne yağ sürün.
  • Diğer tarafı pişince tabağa alın.

Tava Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığına yakın tuz

Tavayı yağlamak için;

  • Sıvı yağ

Yapımı

  • Unu bir kaseye alın yavaş yavaş sütü ilâve ederek çırpma teliyle topaklanma olmayacak şekilde iyice karıştırın.
  • Yumurtayı, tuzu ve kabartma tozunu ilâve ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
  • En son rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırdıktan sonra iyice yağladığınız yanmaz yapışmaz tavaya boşaltın.
  • Ocağın üzerine alıp yüksek olmayan ateşte tavanın kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp servis tabağına ters çevirin ve çiğ olan kısmı tavaya aktarıp pişirin.

Patatesli Omlet Tarifi

  • 3 tane patates orta boy (Kişi sayısına göre)
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane soğan
  • 1 küçük kase beyaz peynir yada kaşar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • İnce doğranmış maydanoz

Yapımı

  • Sıvı yağı tavaya alıp ince doğranmış soğanları ekleyin soteleyelin. İnce doğranmış patatesleri ekleyelim kısık ateşte patatesler yumuşaya kadar pişirin.
  • Pişen patatesleri ayrı tabağa alın.
  • Kaseye yumurta peynir tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Patatesleri de ilave edelim karıştıralım tavaya az yağ gezdirip omletimizi döküp yayalım kapağını kapatın.
  • Altını kısıp kızarana kadar kontrol ederek pişirin.
  • Büyük bir tabak yardımıyla ters çevirip arka tarafında aynı şekilde pişirin.

Yaşam Haberleri