Meğer mucize elimizin altındaymış. Kahvaltıda bir gram zerdaçal yemenin hafızayı güçlendirdiği ortaya çıkarıldı.
Bilim insanları tarafından Tayvan'da yapılan bir araştırma, kahvaltıda bir gram zerdaçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini ortaya çıkardı. Yani zerdeçalın koruyucu etkilerinden yararlanmak için sadece 1 tatlı kaşığı tüketmek yetiyor da artıyor bile.
Peki bu mucize nasıl kullanılacak?
Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir.
1 kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyerek tüketebilirsiniz.
Zerdeçalın diğer faydaları nelerdir?
Zerdeçal sadece beyni güçlendirmiyor. Başka faydaları da bulunuyor.
* Düzenli olarak tüketilen bu mucize baharat özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Kötü kolestrolü düşürür.
* Yaşlılarda veya sporcularda eklem ağrılarını ile enflamasyonu azaltır.
* Parkinson, Alzheimer, MS (Multiple Skleroz) gibi nörolojik hastalıklar açısından da günümüzde umut vadetmektedir.
*Yoğurtla birlikte 1 tatlı kaşığı tüketildiğinde kan şekerini dengede tutmayı sağlar.
ZERDEÇAL ÇAYI NASIL YAPILIR?
Grip ve soğuk algınlığına karşı zerdeçal çayını da tüketebilirsiniz. Bunun içinde pratik bir tarif var.
Kaynamış olan suyun içerisine bir ya da iki çay kaşığı toz zerdeçalı ekleyin ve bu karışımı yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakın. Demlenmiş olan zerdeçal çayını süzerek sade olarak içebileceğiniz gibi içine bir kaşık bal ekleyerek de tatlandırabilirsiniz.