Bu, alerjik reaksiyona neden olabilir, gastrointestinal sistemde sorunlara neden olabilir ve ayrıca kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olabilir; ayrıca özellikle diyabet hastası kişiler için tehlikelidir.
Meyveler küçük miktarlarla menüye dahil edilmelidir. Bu özellikle çocuklar için geçerlidir. Bu önlem herhangi bir alerjinin ortaya çıkıp çıkmadığını takip etmenize yardımcı olacaktır.
İçlerinde bulunan lif peristaltizmi harekete geçirir, bu nedenle meyvelerin aşırı tüketilmesi sindirim bozukluklarına neden olabilir. Ayrıca meyvelerin ayrı ayrı veya yulaf lapası ve süzme peynirin yanı sıra tüketilmesi de tavsiye edilir . Meyveler bir şeker olan fruktoz içerir. Uzmanlar bu nedenle diyabetli kişilerin bunlara özellikle dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıyor.
Meyveler önemli bir diyet lifi, fitokimyasallar, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, makro ve mikro besinler kaynağıdır, bu nedenle tüketiminden tamamen vazgeçmemelisiniz. Ancak uzmanın belirttiği gibi meyveyi yedikten sonra hazımsızlık başlarsa vitaminlerin tamamı emilmeyecektir.
Meyveleri tüketirken miktarın yanı sıra dikkat edilmesi gereken ikinci önemli bir nokta daha vardır. Bölgemizdeki olgunlaşmış mevsim meyvelerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü örneğin şu anda mağaza raflarında gördüğümüz meyveler, başka bir bölgede hasat edilmesi durumunda raf ömrünü uzatmak için büyük olasılıkla çeşitli kimyasal bileşiklerle işleniyor.
Bildiğimiz gibi ölçülü olarak tüketilen her şey vücut için iyidir ancak fazlası genellikle zararlıdır.