Sofraların baş lezzetlerinden biri reçel ise reçeller içerisinde en güzeli olan ise Gül Reçeli olabilir.
Güller Şehri Darendeli hanımlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğu gül reçeli için kolları sıvadı, kazanları kaynatmaya başladı.
Yapımı en kolay reçellerden olan gül reçeli aslında çok dikkat ve el ayarı gerektiren reçellerdendir. Eğer siz de evinizde gül reçeli yapmak istiyorsanız bu haber sizin için.
GÜL REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 300 gram gül yaprağı (Kokulu olması önemli)
- 3 bardak şeker
- 1 limon
GÜL REÇELİ TARİFİ
Gül yapraklarını bir tencere içinde, sirkeli suda bir süre bekletip yıkayın ve süzün.
Üzerlerine 1 bardak şeker dökün ve yarım limon sıkarak elinizle ovuşturun.
Ocağa aldığınız gül dolu tencereye geri kalan limon suyu ve şekeri de dökün. Su ekleyin ve kıvam alana dek pişirin. Biraz dinlendirip kavanozlayın.