Görenler Elma Zannediyor! Bir Tane Yiyen Doktor Yüzü Görmüyor... En Sağlıklı Meyve

Cennet hurması, ilk kez görenlerin çoğu tarafından elma zannediliyor. Uzmanlar, cennet hurmasının faydalarını ise saymakla bitiremiyorlar.

Türkiye'de tonlarca üretilen ve dışarıdan bakanların ilk görüşte 'elma' ile karıştırdığı cennet hurması, sağlık açısından da en yüksek besin değerlerine sahip bitkiler arasında yer alıyor.

Cennet hurması, Kuzey Makedonya'nın dört bir yanında yetişiyor. Bu mucize meyvenin ağaçları Osmanlı'nın hüküm sürdüğü dönemde dikilmiş. Şimdilerde ise ülkenin dört bir yanında bu meyvenin ağaçlarını görmek mümkün.

Türkiye'de ise yoğun olarak Denizli ve çevresinde yetişen cennet hurmasının hasat mevsimi ise çoğu zaman eylül ve ekim aylarında başlamakta.

Ege'nin yanı sıra Türkiye'de Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede cennet hurması ağacı bulunuyor.

Peki cennet hurmasının faydaları neler?

Cennet hurması yüksek miktarda kalsiyum içeren bir meyvedir. İçeriğindeki yüksek orandaki kalsiyum nedeniyle kemik yapısının güçlenmesini sağlar. İskelet sisteminin sağlığında önemli bir rol oynar.

Magnezyum, demir, C vitamini ve kalsiyum barındırması sebebiyle gebelik döneminde tüketilebilecek meyveler arasındadır. Annenin sağlığını korurken bebeğin gelişimine de katkı sunar. Gebelikte meydana gelebilecek sindirim sorunlarının da önüne geçer.

Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklarla savaşmayı kolaylaştırır. Aynı zamanda yüksek C vitamini içeriği de bağışıklığı desteklemesini sağlar.
Lifli bir gıda maddesidir. Bu nedenle bağırsak sağlığı için önemli bir besindir. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığın önüne geçer.

Kan basıncını düzenleyerek ani tansiyon yükselmelerinin ve düşüşlerinin önüne geçer.
İçeriğindeki A vitamini nedeniyle göz sağlığını destekler, görme yetisini güçlendirir.

Yüksek antioksidan özellikleri sayesinde kansere karşı koruyucu görevini üstlenir. Vücutta oluşan ve oluşabilecek tümörlerle savaşabilir.

Cennet hurmasında stresle savaşan mineraller ve antioksidan maddeler bulunur. Bunun sonucunda da stresi azaltarak mutluluk hormonu salgılanmasını sağlar.

Vücutta oluşmuş iltihapları yok eder ve iltihap oluşumunun önüne geçer.

Cennet hurmasında bağışıklığı destekleyen beta karoten maddesi bulunmaktadır. Bu nedenle vücut direncini artırır ve yorgunluğun önüne geçer.

İştah açıcı özelliğe sahip bir gıdadır.

İçeriğindeki anti oksidan maddeler yaşlanmayı geciktirici etkide bulunur. Bu antioksidan maddeler cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Ciltteki kusurların giderilmesine, cildin yenilenerek yaşlanma etkilerinin azalmasına yardımcı olur.

Yaşam Haberleri