Google'da" Temizlik nasıl yapılır?" diye aranılan, en çok sorulan temizlik sorularınızı yanıtlıyoruz...

Google Trendler'den alınan bunlar, geçtiğimiz yıl Google'a sorduğunuz en önemli 10 "nasıl temizlenir" sorusudur. Bu hızlı ve kolay kılavuz , ev aletlerini , aksesuarları ve daha fazlasını tek bir yerde nasıl temizleyeceğinize dair basit eğitimler verecektir . Endişelenmeyin çünkü en çok düşündüğünüz temizlik sorularınızın tümü burada yanıtlanıyor.

Birçoğumuzun evde daha fazla zaman geçirmesi ve salgının ev sahiplerinin temizlik rutinlerini yeniden düşünmesine neden olmasıyla birlikte, temizlik ipuçları ve püf noktalarına yönelik arayışlar artmaya devam etti . Ancak "fırını nasıl temizlersin", "gümüşü nasıl temizlersin" ve "ızgara nasıl temizlenir" gibi bazı temizlik soruları diğerlerinden daha fazla sorulmuştu.

1. Fırınınızı Nasıl Temizleyebilirsiniz?


Fırını temizlemek ilk başta göz korkutucu görünebilir. Temizlemeyi unuttuğunuz veya bilerek temizlemeyi unuttuğunuz ev eşyalarından biridir. Ancak fırını temizlemek zor olmak zorunda değil. Fırınınızın kendi kendini temizleme fonksiyonunu kullanmak yerine, fırınınızın içindeki bir tavada su kullanarak sıcaklığı en az 15 dakika boyunca 225°F'ye ayarlamayı deneyin. Soğuduktan sonra tavaya bulaşık deterjanı ekleyin ve sıkışmış parçaları almak için fırınınızı bir sünger kullanarak fırçalayın. Fırınınızı temiz tutmanın en iyi yolu, karışıklıkları meydana gelmeden önlemektir. Damlayacak yiyecekler pişirirken, dökülen yiyeceklerin fırının dibine düşmesi yerine altına bir fırın tepsisi yerleştirmeyi deneyin.

2. Ayakkabılarınızı Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Ayakkabılar, özellikle beyaz olanlar çabuk kirlenir. Ayakkabıları temizlemek için gerekli araçlar, kanvas, deri veya file ayakkabılarla çalışmanıza bağlı olacaktır. Tüm malzemeler için diş fırçasına, yumuşak bir bez veya kağıt havluya, melamin süngere ve beyaz ayakkabılarla çalışıyorsanız çamaşır suyu kalemine ihtiyacınız olacak. Tüm ayakkabı malzemeleriyle, tüm kiri ve kalıntıları temizlemek için diş fırçasını ve lastik tabanları orijinal durumuna döndürmek için Mr. Clean Magic Eraser'ı fırçalayarak başlayın. Ayakkabıları suyla durulayın ve havayla tamamen kurumasını bekleyin.

3. Dökme Demir Tava Nasıl Temizlenir?

Dökme demir tava mutfağın olmazsa olmazıdır ancak düzgün bir şekilde temizlenmesi ortalama tavanızdan daha zordur. Bunun nedeni, yağın tavanın yüzeyine yüksek sıcaklıkta pişirilmesiyle oluşan tecrübeli kaplamadır. Dökme demir tavayı temizlerken atılması gereken yalnızca üç adım vardır. İlk olarak, tava pişirme işleminden dolayı hala sıcakken lavaboya yerleştirin ve sıcak suyla durulayın. Aşındırıcı olmayan bir süngerle yüzeyi silin ve tekrar durulayın, ardından kurulayın. Daha sonra iç kısmına kağıt havluyla ince bir tabaka halinde yağ sürün. Son olarak, dökülmeyecek veya paslanmayacak yemek artıkları varsa kaşer tuzu ve ıslak bir sünger kullanın ve hafifçe parlatın. Dökme demir tavanızı kuru bir yerde saklamayı unutmayın.

4. Halı Nasıl Temizlenir?

Halınızı gerçekten temizlemek söz konusu olduğunda sadece süpürmek yeterli değildir. Elektrikli süpürge halı liflerindeki kir ve döküntülerin giderilmesine yardımcı olurken, halınızın yeni görünmesini sağlamak için her 12-18 ayda bir derinlemesine temizlik yapılması gerekir. Halı temizleme makinesini kullanmaya başlamadan önce halı üreticinizin kılavuzuna bakmayı unutmayın. Öncelikle acele etmeden ve vuruşları üst üste bindirerek halıyı iyice süpürün. İkinci olarak, herhangi bir yerleşik lekeye halı lekesi çıkarıcı temizleyici uygulayın ve temiz bir bezle kurulayın. Son olarak profesyonel bir hizmet kiralayarak veya kiralayarak halı temizleme makinesi kullanın.

5. Deri Nasıl Temizlenir?
Deri mobilyaların birçok faydası vardır. Uzun ömürlüdür, bakımı kolaydır ve son derece dayanıklıdır. Deriyi temizlemeden önce bir numaralı ipucumuz, önce gizli bir alanda test yaparak malzemeyi nasıl etkilediğini görmektir. Küçük dökülmelerde alanı hemen temiz bir bez veya süngerle temizleyin, gerekirse ılık su kullanın ve ardından havayla kurumaya bırakın. Yağ lekeleri için fazlalıkları silin ve kurumasını bekleyin; derinin malzemeyi emmesi gerekir. Gerekirse bölgeye kabartma tozu veya mısır nişastası serpin ve gece boyunca kurumaya bırakın, ardından sabah vakumlayın. Leke çıkmıyorsa daha fazla hasarı önlemek için profesyonel bir deri uzmanına danışın.


6. Bulaşık Makineniz Nasıl Temizlenir?


Bulaşık makinenizin bakımı, bulaşıkları temiz tutmak için çok önemlidir. Bu cihazın düzenli olarak temizlenmesi önemlidir ve düşündüğünüzden daha sık yapılmalıdır. İlk adım, parmak izlerini ve diğer lekeleri temizlemek için dış yüzeyi temizlemektir. Kapının iç kısmı için bir diş fırçası ve sıcak sabunlu su kullanın ve tüm köşeleri ve yarıkları fırçalayın. Daha sonra bulaşık makinesinin haznesindeki kalıntıları kağıt havluyla temizleyin ve ardından bulaşık makinesini boşken çalıştırın. Daha sonra bulaşık makinesindeki tüm aksesuarları çıkarın ve iyice temizleyin. Son adım, genellikle cihazın arkasında bulunan bulaşık makinenizin filtresini temizlemektir . Sıcak su kullanarak durulayın ve orada olabilecek kalıntıları temizleyin. Temizledikten sonra tekrar bulaşık makinesine yerleştirin.

7. Kanepe Nasıl Temizlenir?
Mobilyalar çok fazla aşınma ve yıpranma yaşar. Çocuklardan evcil hayvanlara ve kazara meydana gelen dökülmelere kadar koltuğunuzu temiz tutmak oldukça zorlu bir iş olabilir. Mobilyalarınızı temiz tutmanın bir numaralı ipucu, onları sık sık süpürmektir. Bir döşeme fırçası veya kıl aparatı kullanmak, koltuğunuzu temiz tutma konusunda harikalar yaratır . Bebek mendilleri, hemen temizlenmesi gereken her türlü kumaş için hızlı bir çözümdür. Kanepenizi temizlemenin bir diğer yolu da lekeleri oluşmadan önlemektir. Lekeleri uzaklaştırmak için kumaş koruyucu kullanmayı deneyin. Temizlerken nazik olun ve suyu idareli kullanın.

8. Çamaşır Makineniz Nasıl Temizlenir?

Giysilerinizin ve diğer çarşaflarınızın taze kokmasını sağlamak için çamaşır makinenizi ara sıra temizlemeniz gerekir. Çamaşır makinenizin kendi kendini temizleme işlevi varsa, bu döngüyü çalıştırmanın en iyi yolu için üreticinizin kılavuzuna bakın. Değilse, bu kolay üç adımlı süreci izleyin. Öncelikle deterjan çekmecesine iki bardak beyaz sirke ilave ederek çamaşır makinenizi boşken sıcakta çalıştırın. Daha sonra, çamaşır makinesinin içini ve dışını bir litre suyla karıştırılmış 1/4 bardak sirkeyle fırçalayın. Makineyi diş fırçası ve süngerle temizleyin. Son adım, çamaşır makinenizi sirke veya deterjan olmadan tekrar sıcakta çalıştırmaktır.

9. Izgara Nasıl Temizlenir?
Kömür, gaz, tütsüleme ve düz üst kısımlar da dahil olmak üzere çeşitli ızgara türlerini temizlemek için farklı teknikler vardır. Herhangi bir ızgara türünü temizlerken elinizde bulundurmanız gereken bazı öğeler ızgara fırçası, yağ çözücü, el süpürgesi ve paslanmaz çelik cilasıdır. Izgaranızı temizlerken ızgara aksesuarlarınızı da temizlemeyi unutmayın.

10. Gümüş Nasıl Temizlenir?
Gümüş parçalarınızın zarif ve lekesiz görünmesini sağlamak için rutin temizlik yapılması önerilir. Muhtemelen ihtiyacınız olan tüm malzemeler mutfak dolaplarınızda zaten vardır. Gümüşü doğal olarak temizlemek için alüminyum folyoya, tencereye veya tavaya, kaynar suya, kabartma tozuna, kaşer tuzuna ve yumuşak bir beze ihtiyacınız olacak. Tencerenizi alüminyum folyo ile kaplayın, ardından su ekleyip kaynatın. 1/4 bardak kabartma tozu ve iki çay kaşığı ekleyin. Baloncukların oluşmaya başlamasını izleyin. Çözeltiyi karıştırın, ardından gümüş eşyalarınızı 5 dakika boyunca tencereye ekleyin. Gümüş eşyaları çıkarın ve soğuduktan sonra yumuşak bir bezle kurulayın.

Yaşam Haberleri