Geçmişten sizi şaşırtacak 5 güzellik sırrı

Mağaza raflarının her türlü güzellik ürünüyle dolu olduğu bugün bile kendinize iyi bakmanız pek kolay değil. Açıkçası geçmişte çok daha zordu. Ancak ne zaman erkekler ve kadınlar her zaman çekici görünüme değer verdi ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak istedi. Geçmişte bu çok fazla çaba gerektiriyordu ve kullanılan malzemeler her modern insanı şaşırtabilirdi.

Biberiye dişlerin parlak beyaz olması için kullanılmıştır

Güzel gülümsemeler her zaman moda olmuştur ancak modaya uygun ürünler olmadan bunu başarmak zordur. Orta Çağ'da aristokratlar ve köylüler de dişlerinin bakımını üstleniyorlardı. Dişlerini havlu ve yemek çubuklarıyla temizlediler. Plakayı çıkarmak için kömür, tuz ve karabiberden oluşan bir macun kullandılar.

Dişlerini beyazlatmak için yanmış biberiye yapraklarının külünü karıştırıp bir beze sardılar ve bununla dişlerini temizlediler. Ağızdaki kötü nefesi gidermek için nane yaprağı veya karanfil tohumu çiğnenirdi.

Yüzlerini anne sütüyle yıkadılar

Kadınlar kremlerin ve losyonların çoğunu kendileri yaptılar. Tarifler en beklenmedik malzemeleri içeriyordu. Sabah prosedürleri için suyla karıştırılmış inek sütü kullandılar. Ayrıca kadınlar yüzlerini anne sütüyle yıkadılar . Kremler badem yağı ve beyaz balmumu ile diğer egzotik bileşenlerden yapılmıştır. Zayıf olmak pek moda değildi ama fit olmak güzeldi. Bu nedenle kadınlar ciltlerini daha tonlu hale getirmek için tilki yağı, zambak yağı, kaz yağı, çam, reçine ve terebentin içeren macunlar kullandılar.

Cildi parlatmak için öğütülmüş tebeşir ve sirke kullanıldı

Güzellik ürünlerinde büyük bir patlama 17. ve 18. yüzyıllarda başladı. Bu süre zarfında herkes makyaj yaptı: kadınlar, erkekler ve hatta çocuklar. Beyaz yumuşak ten, aristokrat olmanın simgesiydi. Bu etkiyi elde etmek için farklı kremler kullandılar. Çoğunlukla potansiyel olarak tehlikeli kimyasallar içeriyorlardı. Ayrıca öğütülmüş tebeşir, toz, yumurta akı ve sirke gibi zararsız şeylerden de yapılmıştır. Böyle bir karışım cildi yumuşak ve parlak hale getirdi. Tek sorun gülümsemelerine ya da gülmelerine gerek olmamasıydı, yoksa yüzleri çatlayacaktı.

Kaşlar isle boyanmış veya tıraş edilmiş

4 yüzyıl önce kusursuz hilal şeklindeki koyu renk kaşlar modaydı. Merkezde biraz daha genişlerdi ve kenarlara doğru sivrildiler. Daha doygun bir renk için kaşlar kömür, mürver suyu ve kandil isiyle boyandı. Fazla kıllar alındı. Bazı kadınlar kaşlarını tamamen kazıtıp yüzlerine boyadı.

Kadınlar ellerini yaban turpu ve ayrana batırdılar

Kadınların parmakları ve bilekleri güzelliğin simgesiydi. İdeal olarak kadınların elleri beyaz ve yumuşak olmalıdır. Kadınlar onları meraklı gözlerden ve kötü hava koşullarından korumak için eldiven giyiyordu. Uzun tırnaklar kaba kabul edildiğinden kısa, oval şekilli ve cilalıydı.

Cildi daha yumuşak hale getirmek için kadınlar farklı şeyler kullandılar. Mesela kestane karışımı uyguladılar. Veya eldivenlerini yaban turpu ve ayran, limon suyu, sirke, gül suyu , gliserin ve yulaf ezmesine batırdılar.

Yaşam Haberleri