İncir yeryüzündeki en faydalı meyvelerdendir. İster yaş ister kuru olarak tüketebilirsiniz. İçerisinde diyet lifi, mineral, vitamin, antioksidanlar bulundurduğu gibi orta boy incirin kalorisi ise sadece 35-40 kaloridir.
Sağlık açısından ciddi faydaları olan incir içeriğinde sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini ve C,B3, B6, B2, K vitaminlerini içermektedir.
İncir iyi bir lif kaynağıdır.
Vücudumuz için sütün de çokça faydası bulunur. Süt; C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden çok daha zengin bir besindir.
Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein ilk sırada yer alır.
Süt; kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da vücudu korumaktadır.
SÜT VE İNCİR BİRLEŞTİRSE
Havaların soğuduğu şu günlerde sütlü incir karışımı derdinize çare olacak.
Görüldüğü gibi iki besinde sağlık açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Yapılan bir araştırmada kaynayan sütün içerisine kuru incir atıldığında ve karışım düzenli tüketildiğinde kabızlıktan kuru öksürüğe kadar birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmıştır.
Balgam sökücü özelliği de olan incirli süt, kronikleşmiş öksürük ve bronşite çare olacak, kısa süre içinde boğaz ağrınızı da ortadan kaldıracaktır.
İncirli süt, sık sık soğuk algınlığına yakalananlar için adeta doğal bir antibiyotik yerine geçebilmektedir.
Öte yandan sindirim sorunu yaşayanlar için de incirli süt oldukça etkili bir tarif.
NASIL YAPILACAK?
1 bardak süt
4 adet kuru incir
Sütü cezvede kaynatın. Süt kaynadıktan sonra 4 adet kuru inciri sütün içerisine atın. İncirlerle birlikte sütü 5 dakika kadar daha kaynatın. Ardından bu karışımı robottan geçirip püremsi bir kıvam almasını sağlamalısınız.
Uyumadan önce bu karışımdan 1 fincan tüketmeniz şifa bulmanızı sağlayacaktır. Eski dönemlerde büyüklerimiz bu tarifle şifa bulurlarmış.