Büyük olasılıkla, hayatınızda en az bir kez, enginarın bir şekilde tadını çıkarmışsınızdır. Ancak enginar suyunun Fransa'da şişkinliğe karşı özellikle popüler bir ilaç olduğunu biliyor muydunuz?
ENGİNAR SUYU İÇMENİN FAYDALARI
Amerikalı beslenme uzmanları, bu sebze suyunun, yüksek antioksidan ve C vitamini içeriği nedeniyle bağışıklığı güçlendirmenin harika bir yolu olduğunu söylüyor. Ayrıca yüksek düzeyde magnezyum, çinko ve potasyum sağlayarak stres ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki yüksek kolesterol seviyelerinin azaltılmasına da yardımcı olur.
ENGİNARIN FAYDALARI:
LDL kolesterol seviyelerini azaltır
Karaciğeri toksinlerden korur
Antioksidanlar açısından zengindir
Sindirime yardımcı olur
Diüretik
Yaşlanma karşıtı etki
ENGİNAR SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Bitkiden su son derece kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Sadece birkaç enginarı suda, kısık ateşte haşlamanız yeterli. İsteğe göre limon da koyabilirsiniz. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra enginar çıkarılır ve güvenle yenilebilir, suyu ise buzdolabında saklanarak çay gibi ılık olarak içilir. Tabii soğuk içmeyi tercih ederseniz sorun değil ama balla tatlandırıldığında damağa çok daha hoş geliyor.
NE ZAMAN İÇİLİR?
Beslenme uzmanları enginar suyunun sabahları aç karnına içilebileceğini, smoothie'lere, çorbalara ve çeşitli yemeklere eklenebileceğini söylüyor. Genel olarak bu harika içeceği almak için herhangi bir kısıtlama veya zaman dilimi yoktur.