Fotoğraftaki el yazısı Meral Akşener'e mi ait?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'nde Meral Akşener imzalı yazı sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı. Akşener'in yazısı gündem olurken İYİ Parti liderine ait olup olmadığı merak edildi.

Akşener, 8 Mart'ta Anıtkabir'i ziyaret etti. Akşener ziyareti esnasında Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.
Sosyal medyada ise Akşener’in Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı metnin fotoğrafı birçok kez paylaşıldı ve fotoğrafta görülen el yazısının Akşener’e ait olduğu iddia edildi.

Metnin altında bulunan Akşener’in imzası farklı bir yazı tipi ve kalemle atılmış. Ziyarete ait görüntüler incelendiğinde Akşener’in Anıtkabir Özel Defterini yalnızca imzaladığı görülüyor.

teyit.org yazının Akşener'e ait olup olmadığını araştırdı. Teyit'in ulaştığı Meral Akşener'in danışmanı Murat İde metni bir kaligrafi sanatçısının kaleme aldığını aktardı.

Yazılar uyuşmuyor

Meral Akşener Eylül 2022’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de bulunan İBB Binasında ziyaret etmiş ve İBB Şeref Defteri’ni de imzalamıştı. Meral Akşener’in İBB Şeref Defteri’ndeki el yazısı ile Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazı karşılaştırıldığında aradaki farklar net bir şekilde görülebiliyor.

Yaşam Haberleri