Türkiye'de fındık üretimi oldukça fazladır. Karadeniz bölgesi neredeyse ülkenin tamamının fındık ihtiyacını karşılamaktadır.
Fındık yedikten sonra genelde kabuklarını çöpe atıyoruz. Oysa atmamak gerekiyormuş. Fındık kabuklarının başlı başına bir mucize olduğu ortaya çıktı.
FINDIK KABUĞUNUN BİLİNMEYENLERİ
*Fındıkkabuğu uzun yıllardan beri kaynatılıp içilen bir besin grubudur.
*Fındıkkabuğunun içinde bulunan paklitakseli maddesi kansere karşı çok iyi geldiğinden dolayı kanser ilaçlarının ekten maddesinde kullanılır.
*Yapılan son çalışmalar gösteriyor ki fındıkkabuğu da en az fındık içi kadar yararlıdır.
*Fındıkkabuğu çayı ise düzenli olarak tüketildiğinde kanseri azaltır, balgam söktürücüdür, böbrek ve mesane iltihabına karşı faydalıdır, Bağırsak hastalığına çok iyi gelir.
*Fındıkkabuğu çayı idrar yolu enfeksiyonlarını da tedavi edici özelliği bulunur.
*Gribe karşı fayda sağlar. Kadınların eskiden beri gebe kalmaları için bu çayı tükettikleri bilinmektedir.
FINDIK KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Fındık kabuğunun üzerindeki zirai kimyasalların, toz ve kirin gitmesi için fındık kabuklarını öncelikle güzel bir şekilde yıkayın. Sonrasında bir litre suyun içine bir avuç kadar fındık kabuğu ilave edip on dakika kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp yine on dakika demlenmesi için bekleyin. Süzdüğünüz çayı bardağa alarak yine isteğe bağlı olarak bal ilave edebilirsiniz. Fındık kabuğu çayını günde sadece iki fincan tüketmek uygundur. Fındık kabuğu çayını dilerseniz 1 dilim limonla lezzetlendirebilirsiniz. Böylelikle çayın şifasını ikiye katlamış olursunuz