12 yıllık yaşam döngüsü teorisine göre insanın yaşamı zaman dilimlerine bölünmüştür.
FİZYOLOJİK DÖNGÜ: 0 İLA 12 YIL ARASI
İlk dönemin asıl görevi vücudun büyümesi, güçlü ve sağlıklı olmasıdır. Döngünün sonuna doğru hormonal sistemin değiştiği bir geçiş zamanı gelir. Bu doğaldır. Herhangi bir nedenle değişikliklerin gerçekleşmemesi ve çocuğun tam teşekküllü bir yetişkine dönüşememesi normal olmayacaktır.
POTANSİYEL BÜYÜME: 12 YILDAN 24 YILA KADAR OLAN DÖNGÜ
Bu dönem güçle, enerjiyle dolu, birçok fırsat sunuyor. Profesyonel bir kararlılık var nerede eğitim göreceğiniz, kim olacağınız. ..İnsan beynindeki en yoğun yükler ortaya çıkar, potansiyel uyanır. Bu döngü de kaçınılmaz ve normaldir. Bu yıllarda ders çalışabiliyor, yarı zamanlı çalışabiliyor, bütün gece aynı saatte takılabiliyor, sabah birinci sınıfa gidebiliyoruz.
Ancak 24 yaşına gelindiğinde kişi durumun değiştiğini anlamaya başlar: artık her şey için yeterli güç yoktur. Ancak enerji potansiyelindeki azalma hala önemsizdir.
ZİRVE POTANSİYELİNE ULAŞMAK: 24 YILDAN 36 YILA KADAR OLAN DÖNGÜ
Tüm alanlardaki en büyük büyüme bu yaş döneminde meydana gelir. Ve bu artık eğitim değil, pratik - işe gidiyoruz, edinilen bilgiyi uyguluyoruz. Bir kadın sıklıkla çocuk doğurur ve büyütür ve bu da iştir.
Bu dönemde çok fazla kaynak, aktivite, kararlılık ve harekete geçme arzusu vardır. Bir kişi hazırdır ve başarılara muktedirdir. Tüm bilgi ve yeteneklerini nerede uygulayacağı ona bağlıdır . Döngünün sonunda güç tekrar biraz azalır.
FAYDALARDAN YARARLANMAK: 36 İLA 48 YAŞ ARASI DÖNGÜ
36 yıl sonra bir sonraki değişiklik meydana gelir; enerji azalır, başka bir düşüş meydana gelir. Artık eskisi gibi çalışamıyoruz. Kişinin daha önce görmezden geldiği sağlık sorunları daha da kötüleşebilir, daha önce hayatın farklı alanlarında gizlenen şeyler ortaya çıkabilir. Pek çok insan 36 yaşına geldiğinde kendisini tehlikeli durumların içinde buluyor, kazaların, kazaların , suikast girişimlerinin kurbanı oluyor.
Alınan kararların sonuçlarıyla uğraşmak zorunda kalacağımız veya tam tersine, önceki döngülerde ortaya konanların meyvelerinin tadını çıkaracağımız noktaya yaklaşıyoruz.
Çok ilginç bir gerçek var: Bir adam 36 yaşına kadar iş yapıyorsa, kariyer yapıyorsa, bundan sonra kendini öğretmen olarak gerçekleştirebilir, başarılı bir akıl hocası olabilir ve biriktirdiği bilgiyi aktarabilir. Bir kadının çocuk doğurmaya vakti varsa, kendine, zevke daha çok zamanı olur.
AKTİF YAŞLANMA: 48 İLA 60 YAŞ ARASI DÖNGÜ
Emeğimizin meyvelerinden tam olarak yararlandığımız veya maksimum acı çektiğimiz dönem. Birçok kişi bunların kriz noktaları, tehlikeli döngüler olduğunu söylüyor.
Ancak sorunlar bir gecede ortaya çıkmaz. Ve eğer bu dönemde mantar gibi çoğaldılarsa, daha önceki aşamalarda çözülmemiş demektir. Daha sonra kişi yoksulluğa ve kural olarak tedavi edilemez hastalıklara yakalanır, çünkü iyileşmek için neredeyse hiç güç kalmaz. Dersler tamamlanırsa keyifle yaşar, olup bitenlerden keyif alırız.
HAK EDİLMİŞ BİR YAŞAM: 60'TAN 72'YE GEÇİŞ
Vücut ilk dönemdeki aşamaya geri döner. Sorunlar ve hastalıklar artık akut değil, sadece varlar. Bu, vücudunuza bakmak, seyahat etmek, hayatı düşünmek , her zaman istediğiniz ve ilgilendiğiniz şeylere bakmak için en iyi zamandır.
Amerika ve Avrupa'da insanların hayatları boyunca yaratabildikleri pasif gelirle yaşamalarının nedeni büyük ölçüde budur. Artık çalışmıyorlar, torunlarıyla ilgileniyorlar, seyahat ediyorlar, manevi uygulamalara ve daha fazlasına bakıyorlar.
ATALETLE HAREKET: 72'DEN 84'E, 84'TEN 96'YA KADAR DÖNGÜLER
Daha sonraki geçiş aşamaları öncekiler kadar hareketli yaşanmaz. Keskinlik kaybolur, geçer ve sonra büyük ölçüde bizim tarafımızdan belirlenen ataletle hareket ederiz. Eğer kişi ilk döngülerde yatırım yaptıysa ve gelişmek için çabaladıysa, daha sonra meyvelerinin tadını çıkarır. Dersler tamamlanmadığı takdirde çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Bu hayatın her alanı için geçerlidir: sağlık, ilişkiler, finans vb.
12 yıllık döngülerden korkmanıza gerek yok, bunlar oldukça doğal. Tek soru ne için çabaladığımız ve bu kritik noktalar arasında zamanı nasıl geçireceğimizdir. Dikkatimizin nereye yönlendirildiği, neye odaklandığımız, gücümüzü ve enerjimizi neye yatırdığımız. Hayatın gidişatı yalnızca bize bağlıdır: Fırsatınız varken kararlar verin.