Evinin önünde 'Hırsız' sanıldı öldüresiye dövüldü

İstanbul'da oturduğu sitedeki apartmanın önünde duran Tolga Kara, sitede oturan 2 kişi tarafından hırsız zannedildi. Dakikalar sonra taraflar arasında silahların çekildiği kavga çıktı. Tolga Kara öldüresiye dövüldü.

Berat KARAASLAN
İstanbul Şişli'
de bulunan bir sitede yaşanan dehşet verici anlar yargıya taşındı. Akıllara durgunluk veren olayın adresi İstanbul oldu. Gece saat 23.19'da Tolga Kara, kendi dairesinin önünde duran Tolga Kara, aynı sitede oturan Anıl Çakır ve Emre Erçelik tarafından hırsız zannedildi. İki arkadaş 11 dakika sonra yine Kara'yı evin önünde görünce aralarındaki tartışma kavgaya dönüştü.

'ATEŞ ET ATEŞ ET' DİYE BAĞIRDI
Görgü tanıkları ifadesine göre, Emre Erçelik belindeki silahı Tolga Kara'ya doğrulttu. Anıl Çakır'da Erçelik'e, "Ateş et buna ateş et buna" diye bağırdığı ifadelerine yer verildi.

8 DAKİKA BOYUNCA ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ
Emre Erçelik ve Anıl Çakır
, güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerden anlaşıldığı gibi Tolga Kara'yı 8 dakika boyunca öldüresiye darp etti. Özellikle kafa bölgesine yumruk, tekme ve diz darbeleri ile vurulurken o esnada orada bulunan bir telefonda Tolga Kara'nın kafasına fırlatıldı. Olayın hemen ardından Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin bölgeye intikali ile soruşturma başlatıldı.

SAVCILIK BERAAT İSTEDİ
İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen davanın 28 Şubat 2024 günü görülen duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Sanıklar Emre Erçelik ve Anıl Çakır hakkında kasten yaralamaya teşebbüsten ceza isteyen savcılık, şikayette belirtilen silahlı tehdit suçundan beraat istedi. Mütalaasında "Her ne kadar sanık Emre Erçelik hakkında elinde tabanca bulunması sebebiyle silahla tehdit suçundan dava açılmış ise de "sanığın tabanca ile müştekiye bir eylemi olmadığı", sanık Emre'nin "silahı olayda tehdit unsuru olarak kullanmadığı" gerekçeleri ile Sanık Emre hakkında silahla tehdit suçundan beraatine karar verilmesini talep ve mütalaa etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

AVUKATI GÖREVSİZLİK TALEBİNDE BULUNDU
Savcının mütalaasındaki silahlı tehdide beraat istemine itiraz eden mağdur avukatı, 17 Mayıs 2024 tarihli itiraz dilekçesinde, mağdur Tolga Kara'nın iki defa silah çekilerek tehdit edildiğini, silahın dolu ve ateş edilmeye hazır halde olduğunu bu yönden silahlı yaralama suçunun oluştuğunu ifade ederek mütalaaya itiraz ederken dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi. Soruşturma hala devam ediyor.

Yaşam Haberleri