Evde Yaptığınız Yoğurttan Doğal Süzme Yoğurt Yapmak Çok Kolay!

Süzme yoğurt mezelerin, salataların olmazsa olmazı. Hazırlaması da sandığınız gibi hiç de zor değil .En önemlisi de evde kendi yaptığınız yoğurttan daha sağlıklı bir süzme yoğurt yapabilirsiniz. Nasıl mı?

Yapılışı çok basit. Yoğurdu geniş bir tencerenin içine yaydığınız temiz, pamuklu bir beze dökün. Tülbent gibi bezler olur. Bezin dört ucunu yukarıda birleştirip yüksek bir yere asın. Altına damlayan suları toplayıp ayrıca kullanın. Yaklaşık 24 saat sonra yoğurttan su çıkmaz olunca bezden alıp cam kavanozda saklayın. Bunun biraz daha uzun ömürlü olmasını isterseniz biraz tuzla karıştırabilirsiniz.

1 kg yoğurt 24 saat süzüldüğü zaman 600 gr yoğurt suyu ve 400 gr süzme yoğurt çıkıyor. Çoğu salata için sadece 1-2 saat süzülmüş yoğurt da işinizi görür.

Çıkan yoğurt suyunu atmıyoruz. O da, en az yoğurt kadar kıymetli. olduğu gibi içebilir veya hamur işlerine katabilirsiniz. Buzdolabında saklamayı unutmayın!


Malzemeler
İstediğiniz miktarda yoğurt,
Kullanacağınız tarif için tuzlu yoğurt gerekliyse tuz.

Adım Adım Yapım Aşamaları
Hazırlanışı
Tuz kullanacaksanız yoğurt ve tuzu yoğurdu fazla sulandırmadan nazikçe karıştırın,
Yoğurdu kahve filtresine, süzgecin içine yerleştirdiğiniz kağıt havlunun üzerine veya yine süzgece yerleştirdiğiniz iki katlı tülbentin üzerine alın,
Suyunun istediğiniz kıvama gelene kadar süzülmesini bekleyin,
Eğer oda sıcaklığı çok yüksekse veya yarım saatten daha uzun süre bekleyecekse bekletme işlemini buzdolabında yapın,
Süzülen yoğurdu ters çevirip bir kaba alın ve filtreyi, kağıt havluyu ya da tülbenti yoğurda bulaştırmadan alın.

Yaşam Haberleri