Malzemeler:
- Yarım kg tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
Tavuk Dönerin Hazırlanışı
Tavuk göğsünü bıçakla dilimleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıp bir kaba alın. Soğan suyu, zeytinyağı, salça, yoğurt ve baharatları karıştırın. Dilimlediğiniz tavuk göğüslerini karışımın içine alıp iyice bulayın. Streç filmin üzerine tavuk göğüslerini kat kat dizin ve streç filmi sarın. Buzluğa atarak en az 3 saat bekletin. Buzluktan çıkarılan tavukları ince ince dilimlemeniz kolaylaşır. Dilimledikten sonra yapışmaz bir tavada pişirin.
Tavuk dönerlerinizi pişirdikten sonra isterseniz pilavın yanında porsiyon olarak, isterseniz dürüm yaparak, isterseniz de yarım ekmeğin arasında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Evde Tavuk Döner Yapımının Püf Noktaları
Eğer tavuk dönerinizi kolay bir şekilde kesmek isterseniz, pişirmeden önce yaklaşık 6 saat dolapta bekletmeniz önerilir. Eğer bol miktarda tavuk döner yapacaksanız ve bir kısmını sonradan yemek üzere saklamak istiyorsanız, o halde tavuk dönerlerinizi yaklaşık 1 ay süreyle buzlukta saklayabilirsiniz.