Evde badem sütü nasıl yapılır? Badem sütünün faydaları nelerdir?

Badem sütü, glüten ve laktoz içermemesi sebebi ile özellikle glütensiz beslenen kişiler ve vegan beslenme düzenine sahip kişiler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Peki badem sütü nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Badem sütü gluten ve laktoz içermemesi sebebiyle alerjen bünyelerde rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir. Vitamin-mineral açısından da en az inek sütü kadar zengin olması sebebiyle hem intoleransı olan kişiler için hem de veganlar için çok sağlıklı bir seçenek oluşturmaktadır.

Badem sütü faydaları şaşırtıcı derecede iyidir. Badem iyi oranda protein içermektedir. Badem güçlü bir antioksidan kaynağı olan E vitamini açısından oldukça zengindir. Oksidatif stresi önlemede önemli bir rol oynayan α-tokoferol kaynağıdır. Sodyum oranı düşüktür. Doymuş yağ ve kolesterol içeriği düşüktür. Diyetisyen Gözde Karaca konu hakkında bilgiler verdi.

Kimler badem sütü içmeli?

  • İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar kişiler
  • Veganlar,
  • Laktoz intoleransı olanlar
  • Keçi veya inek sütünün sindiriminde güçlük yaşayanlar

Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı badem bir gün öncesinde 2 su bardağı suda bekletilir. Yumuşayan bademlerin suyu süzülüp kabukları soyulduktan sonra süzülmüş su ve kabuksuz bademler tekrar birleştirilerek blenderdan geçirilir. Üzerine 1 bardak su daha ilave edilerek karıştırılır. İnce bir tülbent yardımıyla badem sütü süzülür.

Yaşam Haberleri