Ev Hanımları Bu Tüyoyu İyi Biliyor! Aldığınız Limon Kuru Çıktıysa Sulandırmanın Yolu Sıcak Su Kullanmaktan Geçiyor

Limon, kış aylarında bolca kullanılır yazın hazırlanan limonatalarla ferahlık verir. Bitki çaylarına eklenip içildiğinde öksürüğü keser, yemeklerin yanında vazgeçilmezdir. Salatalarda ve çorbalarda da sıklıkla kullanılır. Bol sulu olanı makbuldür. Aldığınız limon kuru çıktıysa sulandırmak için deneyeceğiniz çok pratik bir tüyo var.

Limon seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kabuğunun ince olmasıdır. İnce kabuklu limonlar daha sulu olur. Ayrıca, limonu satın alırken sert olmamasına dikkat edin. Yatak limon olarak adlandırılan limonlar daha sulu çıkar.

Limonu Sulandırmanın Püf Noktaları

Limonu sulandırmanın birkaç püf noktası vardır. Bu püf noktalarını uygulayarak limondan daha fazla su elde edebilirsiniz.

  • Limonu satın alırken ince kabuklu limon tercih edin.
  • Limonu eve geldiğinizde gazete kağıdına sarın. Bu sayede limonlar kendini daha çok bırakacak ve suyunu biriktirecektir.
  • Limonu önce 3-4 dakika hafif el yakacak sıcaklıkta (45-50 derece) su içine bırakın.
  • Sonra mutfak tezgahına koyup aşırı olmadan bastırıp yuvarlayın. Bu sayede limonun içindeki su dışarıya daha kolay akacaktır.

Limonu Saklama Yöntemleri

Limonu saklamanın birkaç yolu vardır. En yaygın yöntemlerden biri limonu dilimleyip buzluğa atmaktır. Bu sayede limon uzun süre tazeliğini korur. Limonun suyunu sıkıp buzdolabında saklamak da bir diğer yöntemdir. Derin dondurucuda limon saklamak istiyorsanız limonu sıkarak suyunu buz kalıplarına aktarabilirsiniz. Buz kalıplarında saklanan limon suyunu içeceklere atabileceğiniz gibi çözülmesini bekleyip yemeklere de ekleyebilirsiniz.

Kabuğuyla birlikte dilim dilim doğrayıp dondurduğunuz limonları poşetleyerek buzluğa atabilirsiniz. Buzlu limon dilimleriyle limonata yapabilirsiniz.

Yaşam Haberleri