Ulusalpost.com'a açıklamalarda bulunan Dr Fatma İbrahimi önemli açıklamalarda bulundu. Kırmızı etin faydalı bir besin olduğunu dile getiren İbrahimi'ye göre et tüketirken mutlaka limonda tüketilmeli. Kırmızı ette bulunan demirin emiliminin tam anlamıyla sağlanması için etin limon ile birlikte tüketilmesi öneriliyor diyen İbrahimi aynı zamanda eti pişirirken de mutlaka üzerine limon suyu sıkılmalıdır açıklamasında bulundu.
LİMONUN BÜYÜK ÖNEMİ
Fazla et tüketen kişiler etin vücutta oluşturabileceği hasardan korunmak için her gün düzenli olarak limon tüketmek gerekiyor. Limonun suyunu sıkarak yemeklerden sonra içebilir veya kabuğunu rendeleyerek salatalara ekleyebilirsiniz. Böylece kırmızı etin etinin hazmı kolaylaşır, hipertansif ve kanserojen etkileri de azalmış olur.
KAVURMAYA ET SIKIN
Et kavurma yaparken limon suyu sıkabilirsiniz. Lokum gibi kavurma yapmanızı sağlayacak sır. Önce etlerimizi küp küp doğrayıp 1 limonu içine sıkıp üzerine zeytin yağını ilave ederek yarım saat bekletiyoruz. Sonrasında da etimizi kavurma işlemine geçiyoruz. Eğer bu işlemi yaparsanız sizde etinizin Daha lezzetli olduğunu göreceksiniz..
ETİ SERTLEŞMEDEN PİŞİRMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER
. Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Ayrıca et pişirirken maden suyu ilave edebilirsiniz. Maden suyuyla pişirilen et çok daha lezzetli olacaktır.